Ponta

Ponta: Respingerea proiectului Rosia Montana ar fi o “catastrofa” pentru Romania

autor: FrontPress 26.09.2013

0Respingerea de catre Parlamentul Romaniei a proiectului Rosia Montana ar fi o “catastrofa” pentru Romania, pentru ca ar fi un “mesaj impotriva investitorilor straini”, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
“Daca Parlamentul va decide sa nu se faca acest proiect, nu va fi o mare problema (din punct de vedere economic), dar daca Romania ofera mesajul ca suntem impotriva investitorilor straini, impotriva exploatarii potentialului nostru, acest lucru ar fi o catastrofa pentru Romania”, a declarat Ponta, in engleza, cu ocazia Summitului pentru Investitii in Europa de Est, organizat de Reuters.
“Rosia Montana este un proiect foarte important ca simbol, nu in primul rand din punct de vedere economic”, a subliniat Ponta.
“Trebuie sa profitam de resursele noastre naturale, bineinteles respectand toate standardele de mediu, dar, daca acestea se respecta, ar trebui sa fim in favoarea explorarii”, a precizat acesta.
Premierul Romaniei a recunoscut ca proiectul Rosia Montana este unul controversat, de aceea este corect sa existe o dezbatere publica pe aceasta tema. Insa Ponta i-a indemnat pe sustinatorii sai din Parlament “sa demonstreze inca o data ca Romania nu isi neaga propriul drept la dezvoltare”.
“Este vorba de dreptul nostru la dezvoltare si voi continua sa lupt pentru asta. Lipsa de curaj a guvernelor anterioare de a aborda proiecte controversate – cred ca a fost o greseala”, a adaugat Ponta. De pe 9AM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu