Au apus Zorii Aurii ?

Au apus Zorii Aurii in Grecia?

autor: FrontPress 28.09.2013

zoriiInevitabilul s-a produs azi-noapte în Grecia. O uriașă operațiune a poliției grecești a demantelat structura partidului naționalist Zorii Aurii. Profitând de pe urma şomajului şi problemelor care s-au agravat în Grecia din cauza crizei, Zorii Aurii a reuşit să intre pentru prima dată în Parlament în urma alegerilor din iunie 2012, obţinând 18 din totalul de 300 de mandate.
Acest partid a dus o politică dură de respingere a imigranților și de acuze grave la adresa clasei politice de la Atena, că a subordonat Grecia interselor străine, în special Germaniei și Bruxellului, precum și contra marelui capital reprezentat de companiile multinaționale. Activiștii Zorilor Aurii se implicau în bătăi de stradă cu comuniștii, anarhiștii și socialiștii și blocau sediile marilor bănci sau instituțiilor fiscale pe care le acuzau de exploatarea poporului grec și de sărăcirea acestuia. E cunoscut faptul că activiștii Zorii Aurii ocupau tonetele de taxare ale autostrăzilor și lăsau mașinile să treacă fără să plătească, pentru că șoselele erau făcute de popor și nu trebuie să plătească taxa. Poliția elenă de multe ori închidea ochii, dovedindu-se că numeroși polițiști erau simpatizanți ai partidului Zorii Aurii.
Guvernul elen la comanda liderilor UE și a finanței internaționale a trecut la acțiune. Poliţia greacă antiteroristă l-a arestat sâmbătă pe liderul şi deputatul partidului neonazist Zori Aurii Nikos Michaloliakos şi pe alţi trei deputaţi ai partidului, în cadrul unei operaţiuni la nivel naţional împotriva acestei mişcări suspectate că este o “organizaţie criminală”. Alţi trei parlamentari ai partidului, un lider al unei suburbii din apropierea Atenei şi alţi 9 membri de partid au fost arestaţi. Acţiunea poliţiei are loc după uciderea muzicianului anti-rasist Pavlos Fyssas, de numai 34 de ani. Autorul crimei s-a declarat susţinător al Zorilor Aurii, însă partidul a negat orice legătură cu acesta. Ilias Kasidiaris, purtătorul de cuvânt al partidului, a fost unul dintre politicienii reţinuţi. Guvernul a ordonat efectuarea de razii la sediile partidului. Mai mulţi poliţişti greci au fost suspendaţi, unii dintre ei chiar arestaţi pentru că au susţinut acţiuni ale Zorilor Aurii.
Aceste arestări au loc în contextul în care Guvernul de coaliţie între stânga şi dreapta al lui Antonis Samaras a fost acuzat de către Berlin și Bruxelles de inacţiune faţă de violenţe comise de neonazişti. Grecia nu va tolera ca Zori Aurii “să submineze viaţa socială şi democraţia”, declara Samaras pe 19 septembrie, la o zi după asasinat. “Guvernul este hotărât să nu permită urmaşilor naziştilor să otrăvească viaţa socială, să comită crime, să provoace şi să submineze fundamentele ţării care a dat naştere democraţiei”.
Arestările brutale de azi-noapte, când lideri ai Zorilor Aurii, care erau aleși deputați în mod democratic, au fost arestați, e un semnal de alarmă ferm pentru toate partidele naționaliste sau anti-sistem din alte țări europene că Bruxellul nu va mai tolera astfel de derapaje în Uniunea Europeană. Se dovedește că partidele liberale, creștin – democrate, ecologiste și socialiste din Europa sunt de fapt excrescențele aceleași forțe care conduce UE și politica mondială. Ele și-au dat mâna în Grecia pentru a elimina un actor politic naționalist care putea deveni o forță la următoarele alegeri, pe fondul crizei din Grecia, și un model pentru alte mișcări naționaliste din Europa. Dar numai partidele naționaliste și creștine suferă consecințele Europei unite, nu cele anti-sistem de stânga care sunt încurajate tacit de Bruxelles. Pentru liderii UE și finanței mondiale, naționaliștii și creștinii sunt inamicul public numărul 1, nu troțkiștii și comuniștii anti-sistem, care sunt tolerați și chiar acceptați în instituții și parlamentul european. Ceea ce s-a întâmplat azi-noapte în Grecia e un precedent și pentru alte partide naționaliste europene. Scenariul atenian se poate repeta la Bratislava, Haga, Roma, Praga, Varșovia sau Berlin. În Germania NPD are deja grave probleme de legalitate și piedici juridice din partea guvernului Angelei Mekel. Bruxelles oferă un avertisment dur partidelor naționaliste și creștine europene că nu va mai permite derapaje în afara politicii oficiale, consumeriste, ateiste și globaliste în cadrul UE. Întâmplările de la Atena nu afectează România, deoarece țara noastră nu a reușit în 23 de ani să coaguleze un partid naționalist creștin de orientare legionară, datorită infiltrărilor și diversiunilor din anii 90 ale SRI-ului condus de cuplul toxic kominternist Măgureanu/Brucan, dar și a inexistenței unui lider care să coaguleze organizațiile civice creștine. Mișcarea politică naționalistă și creștină din țara noastră nu a îmbrăcat haina politicii ci se manifestă inedit în Europa, specific de altfel românilor, sub forma unei platforme comune de idei și acțiune prin presa online: FrontPress, Buciumul,NapocaNews, Ziarul Națiunea, Nationalisti.ro și bloggerii Victor Roncea sau Dan Tanasa. Deocamdată această platformă media civică încă nu deranjează substanțial echilibrul clasei politice post-decembriste corupte. Așa că dacă Zorii Aurii au apus la Atena, soarele credinței naționale românești încă mai răsare liber la București, Timișoara, Iași sau Cluj. Dar până când? De Ionuț Țene - NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu