Zorii Aurii

Intimidari fara precedent in Grecia impotriva liderilor partidului nationalist Zorii Aurii

autor: Second 28.09.2013

693095c4b39615e0c85bb9f712b5efc1__articleIn aceasta dimineata au fost puse in aplicare zeci de mandate de arestare impotriva unor membri si parlamentari ai partidului nationalist grec Zorii Aurii. Printre cei arestati se afla si liderul partidului, Nikos Michaloliakos, dar si purtatorul de cuvant al formatiunii nationaliste, Ilias Kasidiaris.
Nationalistii au fost arestati sub invinuirea de infiintare a unui grup de crima organizata, in scopul investigarii uciderii unui cantaret de hip-hop cu vederi stangist-anarhiste.
Aceste arestari apar in contextul unor proteste ce au avut loc in Atena impotriva partidului nationalist, proteste organizate in principal de partidele si organizatiile de stanga si cu orientari comuniste, mitingurile adesea degenerand in violente si lupte cu politia.
Deasemenea, saptamana trecuta, ministrul de interne grec, Nikos Dendias, declara ziaristilor că guvernul ar putea adopta o ordonaţă de urgenţă pentru a interzice partidul radical.
Nu in ultimul rand, este de subliniat faptul ca partidul Zorii Aurii a atins in aceasta perioada un procent record de 20% din preferintele alegatorilor greci, fapt care nu poate fi lipsit de legatura cu ultimile presiuni la adresa nationalistilor.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului trecut sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind 13 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu