Tiganii din Sintesti

Politisti si jandarmi atacati de tiganii din Sintesti. Doi raniti si focuri de arma pentru restabilirea ordinii

autor: FrontPress 24.09.2013

sintestiMai mulţi jandarmi şi poliţişti, inclusiv membri ai echipelor speciale de intervenţie, au fost atacaţi de ţiganii din Sinteşti, judeţul Ilfov. O dubă a jandarmeriei a fost avariată iar un poliţist a ajuns la spital cu o tăietură la braţul stâng. Deasemenea un jandarm a suferit răni superficiale în urma altercaţiei. 
Potrivit B1 TV, forțele de ordine au descins luni la mai multe persoane suspectate că au luat credite de la bănci și nu au mai returnat banii. Doi polițiști au fost atacați cu furci și topoare de ţiganii implicați în acest dosar.
Potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Ilfov, Cătălina Margu, şapte ţigani au fost conduşi la audieri la postul de poliție Vidra. Aceştia sunt cercetaţi pentru ultraj.
Pe de altă parte, jandarmii au folosit armele pentru a determina un șofer de camion să oprească. Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, care menţionează surse din poliție, este posibil ca șoferul autocamionului să fie rudă cu ţiganii implicaţi în scandal.
“Au fost trase focuri de armă de către jandarmi în plan vertical și apoi în cauciucurile unui autocamion plin de cupru. Conducătorul auto a fugit și s-a pornit în urmărirea acestuia. Când au ajuns pe raza localității Sintești, din județul Ilfov, mai multe persoane de etnie romă au ieșit în stradă. Ele au sărit să-i ia la bătaie pe jandarmi și polițiști”, a declarat Cătălina Margu, pentru Agerpres.
Pentru a restabili ordinea în localitatea în care locuieşte o însemnată comunitate ţigănească, la faţa locului s-au deplasat 10 echipaje de poliție și jandarmi. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu