Mars nationalist

Mars nationalist contra COMUNISMULUI si NAZISMULUI (FOTO)

autor: FrontPress 17.09.2013

1Sâmbătă a avut loc în Cracovia un marş organizat de mai multe grupări naţionaliste poloneze contra totalitarismului. Organizatorii au declarat că acţiunea s-a dorit o aducere aminte asupra faptului că Polonia a avut de suferit atât de pe urma comunismului cât şi a nazismului, ca urmare a atacului german şi apoi a celui sovietic din septembrie 1939, evenimente ce au declanşat cel de al Doilea Război Mondial.
oSecond_World_War_EuropeParticipanţii, printre care şi suporteri ai cluburilor de fotbal, au scandat lozinci identitare, precum “Dumnezeu, Onoare şi Patrie”, dar şi slogane anticomuniste şi împotriva ocupaţiei germane.
Polonia a fost invadată în 1939 de Germania şi Slovacia pe de o parte şi ulterior de Uniunea Sovietică, ca urmare a Pactului Molotov–Ribbentrop de neagresiune dintre cel de al Treilea Reich şi URSS. Trupele germane au atacat din vest Polonia în 1 septembrie, fiind urmate în 17 septembrie, din est, de către Armata Roşie. Campania s-a terminat rapid, în 6 octombrie, prin divizarea ţării între cele două mari puteri ale vremii.Sursa: FrontPress.ro
62345

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu