Frontul National

Frontul National elimina din prima linie “elementele antisemite”

autor: FrontPress 14.09.2013

marine le penDe când a preluat de la tatăl ei conducerea Frontul Naţional, Marine Le Pen încearcă constant să scape partidul de eticheta de “formaţiune de extremă dreapta”. Cea mai recentă acţiune de acest fel l-a vizat pe Francois Chatelain, căruia i-a fost retrasă candidatura pentru alegerile municipale din Neuville-en-Ferrain, deoarece a postat pe Facebook imagini antisioniste şi comentarii interpretate ca fiind antisemite. 
Candidatura acestuia a fost retrasă după ce a postat mai multe imagini, precum una în care apare un braţ care smulge un steag israelian pentru a face loc dedesupt tricolorului francez.
O altă postare îl înfăţişează pe fostul preşedinte Sarkozy alături de mai mulţi rabini. În comentariu său la poza postată, Francois Chatelain avertizează asupra “lobby-ului care conduce presa, finanţele şi care provoacă războaie din motive coloniale şi economice (proiectul Marele Israel care vizează distrugerea Siriei şi Iranului)”.
Activităţile de pe Facebook ale tânărului politician de 28 de ani au fost aduse în atenţia liderei Frontului Naţional de către un parlamentar conservator, membru al partidului fostului preşedinte Sarkozy.
“Imaginile şi comentariile postate de Francois Chatelain pe pagina lui de Facebook contravin total liniei politice a Frontului Naţional”, se arată într-un comunicat al partidului, emis săptămâna trecută. “Drept urmare, domnul Chatelain a fost suspendat din partid iar candidatura sa la alegerile municipale a fost retrasă. Va fi chemat în viitorul apropiat în faţa unei comisii disciplinare interne, care va analiza dacă se impune retragerea definitivă a calităţii de membru al Frontului Naţional”, continuă comunicatul de presă. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu