Nationalistii austrieci

NATIONALISTII austrieci, a TREIA forta in parlamentul din Viena

autor: Freya 30.09.2013

0Heinz-Christian Strache, liderul FPO
Partidul social-democrat austriac (SPO) a câştigat duminică alegerile legislative cu 27,1 la sută din voturile exprimate, în timp ce aliatul de guvernare, Partidul Popular (OVP) a obţinut 23,8 la sută, conform rezultatelor oficiale provizorii anunţate de Ministerul de Interne, relatează AFP. Partidul Libertăţii (FPO), o grupare anti-imigraţionistă formată din naţionalişti moderaţi, a ocupat a treia poziţie cu 21,4 la sută din voturi. Partidul Viitorul Austriei (BZO), o altă formaţiune naţionalistă din micul stat alpin şi creată de aripa dizidentă radicală a FPO, nu a atins pragul electoral pentru a intra în Parlament, obţinând doar 3,6 procente.
O surpriză a fost scorul obţinut de “Echipa Stronach”, formaţiunea miliardarului eurosceptic austro-canadian Frank Stronach, care a adunat 5,8 la sută din voturi şi a intrat în camera inferioară a Parlamentului din Viena. Punctul principal al agendei politice al “Echipei Stronach” este ieşirea ţării din Zona Euro.
Pragul electoral a mai fost depăşit cu 4,8 la sută şi de liberalii de la NEOS.
Rezultatele provizorii nu ţin cont de voturile din corespondenţă, o formulă aleasă anul acesta de aproape 670.000 din alegători (adică peste 10 la sută din cei înscrişi pe liste), care vor fi publicate definitiv la 4 octombrie, informează Realitatea Tv. Repartiţia exactă a locurilor va fi cunoscută de abia după anunţul final al rezultatelor.
Fără voturile prin corespondenţă, participarea a atins duminică 65,9 la sută din cei 6,4 milioane de alegători chemaţi la urne, în timp ce prezenţa la precedentul scrutin de la 28 septembrie 2008 a fost 71,4 la sută fârâ voturile prin corespondenţă, şi 78,8 la sută la final. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu