Aluzii

Aluzii “antisemite” impotriva magazinelor Kaufland. Suspectul principal, sovinul CSIBI BARNA

autor: FrontPress 27.09.2013

kaufland antisemitismÎn Miercurea Ciuc au apărut de câteva zile mai multe marcaje “antisemite”, îndreptate împotriva magazinului Kaufland. Astfel pe carosabil a fost desenată cu vopsea albă steaua lui David, simbolul iudaismului, şi o săgeată care indică intrarea în parcarea supermarket-ului. Parchetul de pe lângă judecătoria Miercurea Ciuc a dispus începerea urmăririi penale faţă de autori necunoscuţi. Cu toate acestea, suspectul principal este extremistul şovin Csibi Barna, devenit cunoscut opiniei publice româneşti după ce în luna martie a anului 2011 l-a “spânzurat” în mod simbolic pe Avram Iancu în piaţa publică. În 2010, acesta a plasat în faţa unui magazin, parte a aceluiași lanţ comercial, o pancartă inscripţionată cu mesajul ”Rușine să-ţi fie! Iar ai cumpărat de la evrei”.
antsem-2În urma unei sesizări, Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Harghita a ales să decline competența Parchetului de pe lângă Judecătoria Miercurea Ciuc, care a dispus, joi, începerea urmăririi penale față de autori necunoscuți. În sesizare se precizează că “desenul din intersecția cu sens giratoriu este o instigare antisemită”.
Un precedent a avut loc acum câţiva ani, când Csibi Barna, însoţit de alţi doi tineri (Szocs Tibor şi Puskas Andras Miklos), au fost puși sub urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita pentru “instigare la discriminare și constituirea unei organizații cu caracter rasist, fascis și xenofob”. Barna s-a fotografiat în 2010 alături de un afiş folosit şi în Ungaria, la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, prin care regimul pro-german încuraja populaţia să boicoteze produsele şi afacerile evreieşti. Acţiunea a fost desfăşurată în numele organizaţiei „Mişcarea Garda Maghiară, Batalionul Wass Albert, Plutonul Secuiesc”.
Lanţurile de magazine Kaufland, împreună cu Lidl, sunt controlate de miliardarul german Dieter Schawrz, despre care se spune că ar avea origini evreiești. Bloomberg l-a poziționat în Top 30 cei mai bogați oameni ai planetei, cu o avere de aproximativ 21,9 miliarde de dolari. Schwarz Gruppe deţine în România 83 de supermarketuri Kaufland şi 158 de magazine de discount Lidl. Sursa: FrontPress.ro
barna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu