Cei mai nebuni 10 monarhi ai lumii ! Caligula (cizmulita)

Împăratul Caligula al Romei


Într-un clasament cu monarhi nebuni, nu putea să lipsească împăratul Caligula. În mod normal, Caligula ar trebuie să fie nr.1 în fruntea listei de monarhi nebuni pentru următoarele fapte:
- a făcut o pasiune pentru calul său, Incitatus. Acesta din urmă era considerat ca fiind un înalt demnitar al imperiului, iar romanii, indiferent de rangul lor, trebuiau să se prosterneze şi să-şi lipească fruntea de copita sa. Acest Incitatus locuia într-o incintă de marmură, se hrănea din vase de aur, avea gardă personală şi sclavi care-l deserveau, iar în public apărea îmbrăcat în purpură şi perle. Caligula îşi invita calul la masa lui, şi după ce calul băuse vinul din cupă, ceilalţi invitaţi erau nevoiţi să bea resturile calului, cei ce refuzau fiind omorâţi.
- îi tortura pe oameni pentru motive ridicole. Pe mulţi oameni de rang onorabil i-a însemnat cu fierul roşu şi i-a condamnat la munca în mine, la drumuri sau i-a azvârlit fiarelor sălbatice; pe alţii i-a obligat să stea în cuşcă în patru labe, asemenea animalelor, sau i-a tăiat cu fierăstrăul la jumătatea corpului. Şi în majoritatea cazurilor nu era vorba de pedepse pentru chestiuni serioase, ci pentru că avuseseră o părere proastă despre un spectacol.
- îşi bătea joc de sentimentele părinţilor. Pe părinţi i-a obligat să asiste la executarea copiilor lor. Pe unul dintre aceştia, abia revenit de la execuţia fiului său, l-a invitat la masă şi a făcut toate eforturile pentru a crea o atmosferă vesela care să-i stârnească râsul.
- găseşte soluţii extreme pentru a-şi umple visteria. Astfel, împăratul ia decizia ca întreg Capitoliu să fie transformat în cea mai mare casă de toleranţă care a existat vreodată, iar damele de companie urmau a fi soţiile şi fiicele nobililor.
- îşi violează toate cele trei surori în timpul unui banchet apoi le aruncă nobililor în schimbul unor sume imense de bani.
- îşi plimbă propria soţie goală prin faţa soldaţilor şi este la un pas de a o tortură pentru a afla de ce îl iubeşte atât de mult.
- a pornit cu armata la război împotriva copacilor. Când i-a venit ideea unei campanii în Germania; n-a mai ezitat, a concentrat de pretutindeni legiuni şi unităţi auxiliare, a făcut recrutări, a adunat provizii nemaivăzute până atunci şi a pornit la drum… Apoi, deoarece îi lipsea ocazia de război, a poruncit câtorva germani din garda sa să treacă Rinul şi să se ascundă. A ordonat ca după prânz să i se anunţe în chip alarmant prezenta duşmanului. Când s-a produs faptul, s-a năpustit cu o parte a cavaleriei pretoriene şi cu prieteni în cea mai apropiată pădure; acolo au tăiat arbori şi i-au dispus în forma unui trofeu. Revenit la lumina torţelor i-a acuzat de timiditate şi laşitate pe cei care nu îl urmaseră… Între timp a trimis Senatului şi poporului un edict prin care îi dojenea ca „în timp ce Caesar da bătălii şi înfrunta atâtea primejdii, ei se distrează la circ, la teatre şi în alte locuri de plăceri.
La 24 ianuarie 41 d.Hr., Caligula este înjunghiat în timp ce se adresa unei trupe de actori. Aproape 30 de senatori şi membri ai gărzii pretoriene îşi implantau pumnalele în cel care avea să fie catalogat drept cel mai infam lider al Romei de până atunci. Trecuseră doar patru ani de când acesta fusese numit împărat… patru ani pe care Roma nu îi va uita niciodată.



http://recorduri.lovendal.net/
ttp://odorica.blogspot.com/

2 comentarii:

  1. ia vedeti ce directie aveti fiecare si ce apare pe acea directie lumina sau intuneric , egoism sau altruism , intelepciune sau haos organizat ?

    RăspundețiȘtergere
  2. luni, 8 noiembrie 2010
    Structurile de Aparare , Gradinitele , Spitalele si Scolile infestate de Virusul Masonic prin SUPERCORUPTIE - AntiCRISTII
    Citez -
    7. 08-11-2010 02:46
    coruptia din masoneria lui Chirovici
    Oameni politici, militari de grad superior, membri ai clerului inalt au devenit dupa 1990 masoni, cu scopul de a folosi ordinul drept trambulina a propriilor interese financiare, carieriste si politice.
    Discretia defineste acest tip de organizatii. In al doilea rand, multi ofiteri sunt atrasi pentru a gasi aici o protectie specifica pentru multele fapte deplorabile comise inainte si - mai ales - dupa decembrie 1989.
    De atunci, simpatizanti de marca ai fostului regim totalitar, militari si civili, au intrat in ierarhiile superioare ale masoneriei, unde, obtinand, uneori prin metode contestate, autoritate si functii, au reusit impunerea unor fosti colaboratori. Cu ajutorul acestora au transformat masoneria intr-o veritabila rampa de lansare economica si politica.
    Intre actualii si fostii ofiteri de rang inalt, prezenti in masoneria romana in numar de peste 120, se numara si generalii Gheorghe Rotaru (fost sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei), Alexandru Grumaz (fost prim-adjunct al comandantului STS), Eugen Badalan (fostul sef al Statului-Major General), Gabriel Naghi si Iulian Crainiceanu (fosti generali SPP), Dumitru Sorescu (fost la IGP), Gheorghe Carp (fost la Jandarmerie si IGP), Ovidiu Soare (ex-SRI) etc.
    Prezenta militarilor nu e un secret in Franta, nici in Marea Britanie sau Germania, dar lucrurile sunt aici discrete.
    Orice stat, orice guvern, orice forma de putere legitima are tendinta de a controla singur jocurile de pe teritoriul national. De aceea, niciun guvern nu-si permite ca pe teritoriul sau sa se dezvolte o masonerie prea puternica, cazul Italiei din anii '80 dovedind periclitarea statului de drept.
    Multi ofiteri superiori se gasesc in masonerie si pentru a controla din interior ca aceasta sa nu devina un instrument politic prea influent. Din acest motiv, in majoritatea tarilor, chiar ofiteri ai serviciilor de informatii sunt masoni.
    Cazurile notorii de la noi sunt colonelul Danut Tanasie, Mare Secretar al MLNR, fost operativ in ex-DIE, si Stefan Masu, Mare preot al Ritului de York, provenit, de asemenea, din ex-DIE, azi mari oameni de afaceri.
    "Control absolut in MLNR, ca la Securitate". Intrepatrunderea fara precedent dintre factorii politici si serviciile secrete in treburile interne ale masoneriei a dus la situatia ca, dupa 1990, atelierele masonice sa fie invadate de personaje de frunte ale fostului regim.
    Cuplul Chirovici-Tanasie este acuzat ca a inaugurat un sistem de conducere bazat pe eliminarea autonomiei Lojilor si impunand forme de control de tipul celor folosite de Securitate - raportarea continutului fiecarei convorbiri telefonice si a oricarui contact cu orice persoana mai importanta. Tot ei avizeaza primirea oricarui nou membru.
    Scris de Nick - sursa de la comentarii http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010110851084/Actualitate/Agentii-mogulilor-Patriciu-si-Vintu-il-incadreaza-strans-pe-noul-mason-sef.html

    RăspundețiȘtergere