Partile scirbavnice ale Adevarului(Noua Dreapta filiala Brasov)

Nu prea pricep cum vine treaba asta. În vreme ce la umbra unui stat tolerant şi anemic şi-a făcut culcuş o haită compusă din interlopi şi corupţi, trei editorialişti de soi – Corina DRAGOTESCU (http://www.adevarul.ro/opinii_la_zi/dictatura_0_375562777.html), Ovidiu NAHOI (http://www.adevarul.ro/opinii/comentarii/ovidiu_nahoi_-_editorial/Spre_fascism-in_zborr_7_376232378.html) şi Sebastian DAN (http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-editoral_brasov-sebastian_dan-redactor_sef_brasov_0_376762454.html) – sar la beregata unor tineri care nu au vrut decât să redea lumii un strop din ordinea normală a lucrurilor (http://www.brasov.nouadreapta.org/noua-dreapta-organizeaza-prima-patrula-civila-de-la-brasov/). Ei bine, iată cum cineva care pune punctul pe „i” este imediat pus la categoria „extremişti”. Başca ar mai trebui şi scalpat de „organele abilitate”, după cum sugerează slugile din bătătura lui conu’ Patriciu.
S-au pus oamenii de la Adevărul pe un veritabil tărăboi editorialistic, după ce, la Braşov, s-a organizat o banală Patrulă civilă. Şi dacă nu ar fi făcut-o cei de la Noua Dreaptă, probabil că ar fi făcut-o pensionarii din asociaţiile de proprietari – veritabili nazişti – sau părinţii de elevi tocilari – un soi de fascişti cu ochelari. Demersul celor trei scribi, care şi-au tras pe figură blana de oaie şi care patrulează prin ziare întru apărarea stânei democratice, n-are nicio noimă, pentru că nimeni nu vrea să pună laba pe ea. Zău că nu-mi arde să mă iau în scris la trântă cu scribii doar de dragul de a arăta care-i mai democrat dintre trustul Adevărul şi organizaţia Noua Dreaptă. Pe la Noua Dreaptă şedinţele încep şi se termină cu o rugăciune, pe la Adevărul se termină cu „hai să o rupem în două afară”. Mie mi-ar fi ruşine să mă asociez cu un asemenea trust. Scribilor nu le este. Deh, bătaia e ruptă din democraţie. Şi mi-ar fi ruşine să slujesc unui supraponderal care pufăie din ţigară cu iz de mafiot. Scribilor nu le este ruşine nici de asta. La fel cum nu le este ruşine ca, în numele democraţiei, să terfelească prin „extremisme” dorinţa unor concetăţeni de a simţi în siguranţă pe străzi. Oare cei trei mai cred că pe la noi este democraţie? Ar fi şi naivi pe deasupra.
„Noua Dreaptă nu este un partid foarte activ. Totuşi, funcţionează ca un semnal de alarmă pentru cine e capabil să audă acest semnal. Când ceva nu merge bine, când există un dezechilibru, acest partid de buzunar vine şi indică exact slăbiciunea. Problema este că atunci când o face, o face într-un fel extremist, iar statul nu reacţionează”. Cam asta zice madam Dragotescu. N-au fi chiar rău pe alocuri, dacă nu ar fi cu totul prost informată. Coană Dragotescu, ia pune matale mâna pe lista partidelor politice şi arată-mi cu de’ştul şi mie unde-i Noua Dreaptă. Cât despre extremisme, am văzut o droaie de extremisme la clasa politică de pe la noi şi o sumedenie de extremisme economice chiar pe la stăpân’tu.
„Dacă aş fi un înalt reprezentant al acestui stat, m-aş îngrozi”, conchide Nahoi. Păstreză-ţi frate statul, aşa cum este, că văd că te simţi în largul tău în mlaştina corupţiei. Când matale vei fi făcut la buzunare pe tonuri de manele, poate vei dori să schimbi ceva. Poate atunci te vei alătura şi tu unei patrule civile. Oricum, eşti bine venit.
Cât despre ce zice Sebastian Dan… n-are sens să scriu nimic. Nu zice mai nimic şi oricum e prea puţin important pentru o analiză pe text.
Ciprian Bojan Brasov

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu