Animale salbatice

Dupa ce ti-ai analizat fratiorul mai mic timp de cateva ore - vazandu-l cum mananca (sorbe) spaghetele, cum se catara si atarna pe crengile copacilor, si cum se rostogoleste prin noroi- esti ferm convins ca fratele tau este un animal salbatic. Strainii iti confirma acest fapt, spunand ca probabil a fost crescut de lupi. Si totusi, chiar daca fratele tau este putin galagios si dezordonat, el e in totalitate domestic.

Sunt multe diferente intre fratele tau si animalele cu adevarat salbatice (una din ele este ca cele din urma nu consuma mancare italiana):).Animalele salbatice- fie ca zboara, inoata, se leagana, sar, alearga, se taresc sau scormonesc- sunt nevoiti sa isi foloseasca instinctul si adaptarea la mediu, pentru a supravietui. Exista sute de mii de animale care hoinaresc pe suprafata planetei -- unele sunt foarte cunoscute,cum este lupul,ursul,girafa, iar de multe specii cu siguranta nici nu ai auzit, cum ar fi capibara.

In aceasta sectiune de pe 100 Ro vei citi despre fiecare categorie de animale,incepand de la amfibieni,insecte,pesti,pana la mamifere,pasari si viermi.

In curand:

Amfibieni
Insecte si arahnide
Pasari
Pesti
Mamiferee
Viata subacvatica
Reptile
Viermi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu