Sa crosetam clatite ! A fost sa fie un Pa........

Foto: steag Germania Nazista.

Nimic nu ne scoate din nimicnicia   prostioarelor din viata cotidiana. Nici faptul ca  s-a anuntat ca va intra Romania in incapacitate de plata.  Ce ginduri urite, le alungam  cu mina si ce frumos este sa vezi cancanuri mincinoase pe bloguri.
Dar eu atit as vrea sa va aduc in memorie daca ati citit, sau nu venirea lui Hitler  pe val la putere in 1933, cind a fost ales cancelar. Situatia Germaniei in acel moment este de necrezut acum, cind privim in urma.
Inflatia si somajul erau atit de mari incit cuprinsese toata tara si tot acest popor harnic si ordonat.
Din  scrierile citite de mine de la aceea vreme, se spune ca  pentru a cumpara o piine mergeai cu roaba  plina cu hirtii fara valoare. Preturile se schimbau pe zi de 5 ori. Ca sa prinzi  de-ale mincarii cu un pret bun in ziua respectiva,  trebuia sa mergi de cu noapte pentru a prinde primul pret caci pina seara, se  tripla sau mai mult.  Oamenii nu munceau nimic(la un popor asa de harnic).
Orasenii mergeau la sate unde la marginea lor ii asteptau taranii cu de-ale gurii.
Orasenii din familii  bune vechi si cu stare  veneau cu obiectele de mare valoare, vechi de sute de ani provenind din familie si  le dadeau pentru 2 oua, o gaina, o bucata de brinza, putina faina si alte citeva  nimicuri dar, care si la  tarani devenisera o comoara.Cei care nu aveau ce oferi la troc, mincau o zeama calda oferita gratis de primarii, in centrul  oraselor.  Si sa nu va inchipuiti ca situatia asta devastatoare s-a intimplat  in ani de zile. S-a intimplat imediat ce Germania a intrat in  incapacitate de plata.  Hitler a promis locuri de munca pentru toata lumea, ordine si disciplina. Si asa a fost odata cu alegerea lui  Cancelar al Germaniei in 1933, a inceput  prin  angajarea oamenilor la infracstructura tarii caci, aceasta a abosorbit aproape toata forta de munca a Germaniei . Important este ca nu a mai fost nici un somer in Germania. Si apoi, a inceput inarmarea Germaniei, dezvoltind industria de armament, pentru inceperea unui razboi(al 2-lea) cu toate ca nu avea voie. Si dupa cum stim cu totii dupa 6 ani Germania era pregatita  din toate punctele de vedere, sa intoarca lumea pe dos. Dar oare la noi dupa 6 ani de la alegerea Cancelarului nostru unde sintem?  Ne imbatam cu gindul ca ne v-a ajuta U.E., ca sintem in aceeiasi caruta cu Ungaria, Portugalia si Grecia ? Dar ei au salarii  de 4 sau 5 ori mai mari ca ale noastre! Cine ne-a adus in starea asta, noi cu paminturile nelucrate de zeci de ani? Asteptam ajutor alimentar  din occident? Nu intereseaza pe nimeni. Noi crosetam clatite in continuare. Nu  vream sa  cunoastem istoria !!! Asta este istoria, o privire in urma pentru a vedea ce au patit altii inaintea noastra,  popoare harnice si disciplinate. Dar nu vrem sa stim ca si America si Germania in anii crizei din 1933 au  iesit din criza prin munca la infrastructura tarii, care nu se termina niciodata, absoarbe in totalitate somajul si oricite eforturi s-ar face, este benefica pe termen lung.
Dar noua ce ne pasa? Crosetam clatite in contuinuare si sorbim cancanurile....
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
http://singurafelina.blogspot.com/

3 comentarii:

  1. In spital se afla un pacient grav bolnav. Rudele se adunasera in sala de asteptare, iar, in final, intra un medic obosit si abatut.. "Imi pare rau ca trebuie sa va dau o veste proasta," spuse privind fetele ingrijorate "singura speranta pt. ruda d-voastra este transplantul de creier. Este inca experimental, riscant si din punct de vedere economic intru totul pe seama d-voastra." Rudele ramasesera asezate, ascultand vestile proaste. In sfarsit, unul intreba: "Ca sa stim, cat costa un transplant de creier?" "Depinde," raspunse medicul " 5.000 euro e creierul de barbat, 200 euro cel de femeie." Se lasa o lunga perioada de liniste, timp in care barbatii din sala incercau sa nu rada si evitau privirile femeilor, chiar daca unii zambeau. In final, curiozitatea il impinse pe unul sa intrebe: "Dle. doctor, dar totusi, de ce aceasta diferenta mare de pret?" Medicul zambi la aceasta intrebare atat de inocenta si raspunse: "Cele femeiesti costa mai putin pt. ca sunt creiere folosite, celelalte sunt ca noi."

    RăspundețiȘtergere
  2. Da draga mea asa este, dar ai grija sa nu mai cazi !:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Basescu , Cioroianu , Politicienii Dependenti si Intelepciunea
    http://www.realitatea.net/cioroianu-presedintele-stia-ca-va-fi-huiduit-i-a-ales-sa-nu-fie-azi-la-parada_778453.html Cioroianu stie sa vindece pe cei din politica de Dependenta de a produce genocid prin votarea impotriva legilor de Impozitare a unor averi ? Cioroianu trebuie sa invete ce inseamna Intelepciunea ptr. un POPOR !!!

    RăspundețiȘtergere