:: "Somnul natiunii, naste monstrii"

Titlu: "Somnul natiunii, naste monstrii"
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto: Familia Tarului Rusiei Nicolae al 2-lea, executata la Rev.Rusa 1917.

Cind vad ce se imtimpla in tara, citeodata imi vine o rautate care nu o mai pot tine in mine.
Imi vin in minte ce am citit in carti istorice spre exemplu, la Revolutia franceza de la 1789, multimea furioasa si dezlantuita de neoprit, povestea cronicarul ca, atunci cind a intrat multimea in palate au prins aristocratii si aristocratele si pur si simplu le-au despicat in doua, au desirat pe drunuri matele, le-au taiat capetele si le-au purtat victoriosi, ca pe drapele, alergind.
Regele Ludovic al XIV-lea(stra, stra, stra nepotul lui Stefan cel Mare) si regina Maria Antoaneta au fost decapitati.Copilul lor a fost dat la un cizmar, ca si sluga si i s-a pierdut urma. Mama lui a fost umilita si unul din capetele de acuzare a fost ca intretinea relatii sexuale cu fiul ei de 6 ani, numit Capet ca urmasi al modestului neam al capetilor.
Pina la urma revolutia si-a devorat fii, Marat, Robespier care a mers la ghilotina, in dureri cumplute deoarece ii fusese rupta falca si ii atirna.
Ei puneau la cale un comunism, precoce si oamenii nu au fost de acord.
Daca ne uitam la revolutia rusa de la 1917, cind aristocratia a primit in plin multimea furioasa din cauza saraciei, pentru faptul ca Tarul Nicolae al 2-lea intretinea 5 focare de razboi la hotarele tarii.Eroare. Tarina se banuia ca era amanta lui Rasputin(il omorisera in 1916), se spunea ca ii blestemase.
Tarul cu Tarina Alexa impreuna cu cei 5 copii au fost asasinati.
Aristocratia cersea, la oamenii saraci imbracaminte rupta si murdara, isi puneau basmale peste ochi si frecau miinile mai ales degetele si unghiile cu carbuni, pentru a arata ca, oameni munciti.Revolutionarii chiar daca vedeau oamenii, imbracati in zdrente pentru a fi siguri ca nu sint inselati ii cautau, la miini sa fie batatorite si bataruri in palma iar unchiile negre muncite.
Dar sa nu credeti ca s-au invatat min te, am urmarit urmatorii veniti la putere mai ales in Franta, Napoleon 1, regele Ludovic al XVIII-lea(1755-1824), Napoleon al 3-lea si m-am ingrozit de ce destrabalare era la curtea Frantei(lucruri pe care nici calculatorul nu le suporta). Viata fara munca in trai bun si timp pentru de toate.
Oare ma intrab cind v-a veni si la noi in tara, nu chiar asa ca barbarii din Franta si Rusia, dar macar sa dea socoteala pentru tot ce au furat, sa li se ia totul si pe viata, sa stea la mititica? Macar o generatie, cea viitoare sa mai scape de capusele astea.Caci pe urma ceilalti vor lua de la inceput jaful, daca nu se trezesc votantii.
Voi mai traii sa vad si eu macar, o bucatica cit negrul sub unghie, de dreptate?
Asta imi mai doresc. As contribui si eu cu ceva substantial la dreptatea pe care o astept infrigurata.
Acum numai cu scrisul, fac cit de putin. Dar inteleg oamenii pericolul? Imi vine sa si rid, sa intram cu tara noastra cea mai bogata din Europa in faliment?
E de tot risul. Romania falimentara, oamenii isi iau traista in bat si ultimul stinge lumina.
Asta inseamna "somnul natiunii, naste monstrii"(a spus acum 2oo de ani Francesco Goya).
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu