:: Ma bucur, ca sinteti interesati de istoria noastra

Titlu: Ma bucur, ca sinteti interesati de istoria noastra
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto vultur auriu .A murit ca cel mai batrin in virsta de 22 ani, pe insula Jura.

Ma bucur ca sinteti curiosi, sa aflati mai multe despre statutul nedrept, al tarii noastre de tara invinsa. Degeaba am avut pierderi uriase umane dupa 23 aug.1944, mai multe decit la Cotul Donului si Stalingrad(art.Jaful rusesc). Noi ca popor cu sacrificii imense(am scurtat razb cu 6 luni) in cartea lumii de istorie, sintem insingnifianti. Sintem la remorca nemtilor. Insa ei au renascut ca pasarea Phenix din cenusa.Noi am intrat in orbita rusilor. Caci asta s-a stabilit la Ialta, pres.american (F.R.) ales de 4 ori(stiti cel cu amanta), paralizat in scaunul cu rotile si in pragul mortii, datorita bolii care i-a luat agerimea si vigilenta, impreuna cu Churchil, ne-a lasat pe mina rusilor.(s-a ales intre noi si Austria,nu s-au indurat sa lase Austria rusilor).
Ca tara invinsa am devenit sclavii lor.Stalin vorbea, in locul nostru. Planul Marchal, oferit noua de catre americani si care este la baza prosperitatii tarilor occidentale, a fost refuzat de catre Stalin in numele nostru.Adica dupa ce ne-a luat bogatiile tarii si mincarea de la gura, nu a lasat nici pe altii, ca de pomana,de mila noastra sa ne dea.
Asta este suprema umilinta.Stalin stabilea totul aici si conducatorii tarii.A schimbat-o pe Ana Paukar, ca era evreica cu Ghe.Ghe. Dej.(V-am mai povestit ce a zis ginerele ei,nu-i permitea sa-i zica mama, Ana, ci Tov.Paukar.)
Dar in 1948 la refuzul lui I.B.Tito al Iugoslaviei de a se subordona lui Stalin, rusii au instituit blocada asupra Iugoslaviei, incercuind toata tara. Insa versatul sef al partizanilor, Tito, recunoscut international ca o mare personalitate, a celui de al 2-lea razb.mondial a spus ca ,tara e gata de lupta si nu cedeaza.Va lupta pina la ultimul om. Intre noi fie spus a tinut tara unita.
Stalin s-a gindit ca, nu este momentul ca la o distanta asa scurta, fata de sf.razboiului sa inceapa o escapada militara, cu un final imprevizibil(poate se mai alaturau si alte tari Iugoslaviei), si a zis ca deocamdata, se multumeste cu ce are si a ridicat blocada.De aceea era Iugoslavia mai inaintata ca noi(dar nu departe).
Despre Broz Tito am scris acum citiva ani, dar m-am axat pe faptul ca si pe el, l-a inselat nevasta Iovanka. Asa ca vedeti cei mai destoinici si puternici oameni ai zilelor lor, o iau cum se zice in barba.A lasat-o si a ajuns ultima tarancuta.
Vazind interesul dvs. pentru vremurile trecute si uitate, am sa continui sa mai scriu, despre acest subiect si despre persoanele care au suferit in urma razboiului, mame care au sfirsit, fara sa afle unde le sint copii, morti pe cimpurile de lupta.Mi-am adus aminte ca, am cunoscut o mama cu 7 copii, 6 fete si un singur batiat, pe care l-a vazut ultima oara cind a plecat, sofer fiind al unui camion militar plin cu soldati si de atunci nu a mai aflat nimic niciodata.Nu i s-au uscat lacrimile de pe obraji si nici speranta ca, macar e in lagar la rusi.Dar de la Departamentul de razboi i s-a spus ca, nu a parasit tara camionul cu soldati, sa fi fost o ambuscada, orchestrata de tradatiorii tarii? Nu stim si nu vom stii niciodata.
Va multumesc pentru, atentia pe care o acordati istoriei noastre, nestiute tinute secret in mod inexplibabil.Poate daca s-ar face publice aceste file zbuciumate ale poporului nostru s-ar trezi si patriotismul adevarat in noi, caci patriotism a insemnat supunerea fata, de vulturii tarii care ne-au smuls carnea, fisie cu fisie.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu