Prajituri de craciun
Timp de preparare:
1 h (complexitate medie)
Ingrediente:
foi: 2 oua, 100 gr. ulei,100 gr. miere de albine, 100 gr. zahar, faina cit cuprinde, o lingurita amoniac. crema: 800 gr smintina, 3 cani nuci macinate, o cana de zahar, esenta rom
Mod de preparare: Foile: se amesteca toate ingredientele, dupa care aluatul rezultat se imparte in trei parti. Se fac trei foi care se coc pe fundul tavii ninse cu faina. Foile se tin la cuptor 5-10 min, fara sa se rumeneasca deasupra. Crema: smintana se bate cu zaharul, pina se obtine frisca, se amesteca cu nuca macinata si esenta de rom.
Se serveste a doua zi, pudrata cu zahar sau glazurata cu ciocolata alba si fulgi de ciocolata.
P.S. Eu inca nu am incercat reteta dar pana de craciun o sa incerc sa vad ce iese. Spor la gatit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu