Minerii si vuvuzelele

Minerii în albastru și vuvuzelele surround

autor: Ursu 01.03.2012
Stadionul Național Mall Arena este un stat în stat. Construit din bani publici, președintele lui este Mircea Sandu. Deși Nașul promitea o arenă de lux, ne-a construit din banii noștri o fortăreață netencuită în care comandă de pe tronul de la oficială. Citez dintr-un clasic de la BGS în viață: „Nu aveți voie să afișați bannere care nu convin șefilor din fotbal. E ca și cum ai veni la mine în sufragerie și m-ai înjura de mamă”. Cu respect, domnule pîndar, dar tu nu ți-ai pus spoturi și arcade din banii mei.
Cei care se ocupă cu cartea recodurilor ar trebui să mai lase cîrnați care tind la infinit și să vină la stadion. Pot să înregistreze fără grabă cea mai mare coadă la intrarea într-un stadion gol. Este incredibil că pe o arenă în care au fost 10.000 de oameni să stai o jumătate de oră la intrare. Însă asta ar fi cea mai mică problemă. Un pic de atenție, vă rog! La meciul cu Uruguay de miercuri s-au auzit mii de vuvuzele. De fiecare dată cînd se striga mai tare „Mircea Sandu, ești o mizerie!”, vuvuzele urlau mai abitir. Ori pe stadion n-ai voie cu vuvuzele. N-ai voie nici cu bețe pentru steaguri, n-ai voie nici cu brichetă, ba de multe ori n-ai voie nici cu aparat foto. N-am văzut pe nimeni cu tulnic din plastic. Și atunci de unde mama dracu’ venea vacarmul ăsta african? Fix de unde venea și jenantul crainic Mihai Mitoșeru. Din boxe. Vă imaginați care e gradul de disperare din conducerea fotbalului românesc dacă au ajuns să pună înregistrări în timpul meciurilor ca să nu-și audă contestatarii? Dar nici asta nu e cea mai mare problemă.
Federația Română de Fotbal (Mircea Sandu) a dat ordin ca la meciurile naționalei să se poate intra doar cu tricolorul. Și niciun fel de altă inscripție. Mai puțin la meciul cu Franța, cînd drapelul țării a poposit de mii de ori în coșul de gunoi pentru ca spectatorii să fluture doar steagurile sponsorilor. La partida cu Uruguay a fost afișat însă un steguleț cu latura de maxim 70 de centimetri pe care scria „Știința nu moare!”. Nu jignea pe nimeni. Doar că nu se încadra în norma asta idioată. 10 jandarmi și cîteva zeci de paznici de la BGS au intrat în acțiune. Au încercat să-l confiște, dar bannerașul s-a plimbat din mînă în mînă pînă cînd argații lui Mircea Sandu i-au pierdut urma și suporterii au sărbătorit printr-un nou imn: „Și jandarmii ne iubește. De-aia ne încercuiește”. Dar nici asta nu e cea mai mare problemă.
În minutul 60, suporterii de la peluza dinspre bulevardul Basarabia au ridicat un mesaj pe care scria atît: „FRF = RMGC” (Roșia Montană Gold Corporation). Scurt. Dar se pare că asta a durut tare, tare de tot. BGS-ii s-au repezit ca găina la căcat cînd l-au văzut. O singură mînă de prostălău în uniforma a atins pînza pe care era scris mesajul fiindcă în jurul inscripției s-a făcut un gard viu. Surprinzător pentru badigarji, nimeni n-a dat înapoi. Bannerul a fost ținut eroic în mîini cîteva minute bune. Au venit și jandarmii și au început să împartă pulane. Nici așa nu au reușit să-l coboare. Ba s-a ridicat încă o pînză pe care era scrisă continuarea: „Aceeași mizerie”. Și unde forța umană nu e de ajuns, apare arma: butelia cu gaze. Zidurile au căzut și fiecare cărămidă a fost bătută bine de ambele tabere de argați în albastru ca nu cumva să se mai răscoale. În fond, asta e singura pedeapsă pe care o puteau administra. Norma FRF despre care vă spuneam la început nu are și o pedeapsă. Rîd toți judecătorii cînd citesc la motivul amenzii „afișarea inscripției «FRF = RMGC»”. Așa că a rămas bătaia din stadion, bătaia de la dubă și amenda pentru un motiv inventat, ceva de genul tulburarea liniștii publice. Oare era atît de importantă doborîrea mesajului încît să fie gazați 1.000 de suporteri? Cam da. Și ăsta e cel mai grav lucru.
Dar am avut și un motiv de bucurie la meciul de ieri. Pentru prima oară în istoria meciurilor naționalei, tot stadionul a strigat „Mircea Sandu, ești o mizerie!” și „La pușcărie, Mitică, la pușcărie!”. Amin!
După meci, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a motivat acțiunea „Bannerul nu era aprobat de organizator, conform normelor UEFA şi FRF”. Același organizator care nu permite niciun fel de inscripție pe stadion? Așa că, să mă scuze pudibonzii, mă cac în sufrageria ta, domnule Mircea Sandu! De pe KamikazeOnline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu