Grecia primeste flit


Un blog fără jumătăţi de măsură

Grecia primește flit în loc de bani



Grecii, lăsați sa moara in prostia lor!

Va amintiți ca grecilor li s-a spus acum doua săptămâni: daca votați planul de austeritate, Uniunea Europeana si FMI or sa va dea 130 de miliarde de euro, ca sa scăpați de faliment?
Va amintiți ca Parlamentul grec a votat duminica noaptea, după certuri crunte, in timp ce pe străzile Atenei, sindicatele si comuniștii incendiau clădiri?
Va amintiți cum si in România câțiva comuniști imbecili se bucurau: las’ ca grecii or sa le ia banii, dar n-or sa facă nici un fel de reforma si n-or sa concedieze nici un bugetar?
Ei bine, pana la urma, cei care au luat plasa sunt grecii: după ce au votat planul de austeritate, uite ca nu mai primesc nici un ban. De ce? Cică nu exista…consens! Adică, mai pe față spus, cei care trebuiau sa-i dea bani (tarile UE si FMI-ul) s-au răzgândit.
Cum sa arunci banii pe pielea unor putori?

Primul dus rece a venit chiar de la șefa FMI, Christine Lagarde: da, FMI ar fi de acord sa ajute Grecia…nu se știe cu cât…dar mai întâi trebuie sa fie sigur ca banii nu sunt aruncați pe fereastra…si in primul rând, trebuie sa primească chiar el bani, ca are buzunarele goale (vezi știrea). Cine ar trebui sa umple buzunarele FMI? Pai tot Uniunea Europeana si americanii, desigur. Numai ca americanii in loc sa dea bani, au luat: in ianuarie, si-au retras din Fondul Monetar 100 de miliarde de dolari. Ca si lor le crapă buza!
Așa ca povara Greciei a rămas toata pe Uniunea Europeana… dar UE nu mai e chiar așa de solidara si unita, ca pana acum: România a zis clar ca nu da bani pentru salvarea Greciei. La fel si Cehia, Ungaria, Polonia. Ministrul de Finanțe polonez, Jan Rostowski, chiar le-a trântit-o grecilor in față: tara lui nu încurajează puturoșenia (Bravo, polonezule! Sa moara putorile socialiste!). Deci Europa de Est s-a scuzat: sorry, noi am intrat in UE ca sa luam bani, nu ca sa dam.
Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, nici nu s-a mai pus problema sa contribuie cu ceva, ca practic sunt in aceeași situație ca Grecia: faliment! Olanda, care ar fi avut bani, a refuzat net: ba chiar a spus la Bruxelles ca UE e destul de puternica, ca sa dea Grecia afara. (Iar scoaterea Greciei din UE ar fi oricum doar începutul, ca Olanda ar vrea după aceea si concedierea României).
Așa ca rămăseseră doar trei tari mari, care sa-i scoată pe greci din rahatul in care s-au băgat singuri. Marea Britanie, Franța si Germania. Englezii au tăiat-o scurt: pe noi nu ne interesează problemele zonei euro, nu ne interesează Tratatul vostru Fiscal si in general, nu ne interesați voi! Noi avem problemele noastre si o sa ni le rezolvam singuri.
Deci speranța grecilor a rămas doar in Franța si Germania. Franța i-a ajutat mult in ultima vreme: dar numai cu vorbe, nu si cu bani. Pentru ca Franța are ea însăși un deficit uriaș, niște subvenții agricole imense si o economie gata sa se prăbușească. Ziarele franceze nu vorbesc de falimentul Franței, dar agențiile de rating știu adevărul si deja au degradat-o.
Așa ca grecii au ajuns pana la urma sa depindă doar de…”fasciștii” nemți! Ăia pe care i-au înjurat, pe care i-au făcut exploatatori, nemernici, capitaliști lacomi. Pai când cerșești, măcar sa cerșești cu căciula in mână si umilit. Ca daca te rățoiești la ala căruia ii ceri bani, slabe șanse sa primești!
Nu Grecia a pus Germania cu spatele la zid. Ci invers!

Comuniștii se lăudau: nemții sunt obligați sa dea bani Greciei, ca daca nu le dau, grecii n-or sa le mai cumpere Mercedesurile!
Pai cat de imbecil poți sa fii, ca sa crezi ca un negustor ar trebui sa dea bani gratis clienților lui, ca ăia sa aibă cu ce sa-i cumpere mărfurile? Adică, de aia plătesc taxe imense firmele germane, ca banii de taxe sa se duca la greci, iar grecii sa cumpere (eventual) tot de la firmele germane? Pai decât sa-ti dau bani ție si tu sa cumperi de la mine, nu e mai simplu sa-mi mut eu banii dintr-un buzunar in altul si sa te las pe tine sa mori de foame? Întotdeauna am fost de părere ca acest argument tâmpit arata cât de scăzut poate sa fie IQ-ul socialiștilor.
Mă bucur ca si Angela Merkel a avut aceeași părere ca mine: si in loc de bani, le-a dat grecilor un mare flit!
Grecii, obligați acum sa muncească pe gratis.

Era bine cu al 14-lea salariu? Ei, acum n-o sa-l mai primiți nici măcar pe primul! Ce fac grecii fără bani? Ce trebuiau sa facă de mult: crapă. S-au obișnuit sa trăiască din împrumuturi, dar acum nimeni nu-i mai împrumuta.
“64.000 de oameni vor lucra fără să fie plătiţi luna aceasta, iar unii dintre ei ar putea fi obligaţi să returneze bani la buget. Printre cei vizaţi se află 21.000 de profesori, 13.000 de angajaţi ai autorităţilor municipale şi 30.000 de funcţionari civili. Interesant este faptul că reducerile de salarii pentru angajaţii din sectorul bugetar vor fi aplicate retroactiv, vizând inclusiv luna noiembrie a anului 2011″, scrie The Atlantic (vezi știrea).
Asta e viitorul Greciei (dar si al României): haos economic, violente de strada din ce in ce mai sângeroase, instabilitate fiscala, sărăcie crunta.
Băncile grecești sunt secate de bani. Nimeni nu le mai dă un cent! Firmele grecești se închid cu zecile de mii: 12.000 au dispărut in doar câteva săptămâni (vezi știrea). Ce fac patronii greci? Pleacă pe capete. Se muta afară din Grecia și îi lasă pe socialiști să-și plătească singuri salariile și pensiile. Unde pleacă? Nu in Cipru, nu in Franța si desigur, nu in România: ci in…Bulgaria!
Bulgaria a devenit un adevărat paradis fiscal al Uniunii Europene, care atrage nenumărate firme din tarile cu taxe mari si sistem fiscal ostil afacerilor (ca România, Franța, Grecia, Italia, Spania etc.). Chiar si firme germane au început sa migreze in Bulgaria. Inteligenta politicienilor bulgari de dreapta si a masurilor de relaxare fiscala (luate acum 2 ani), iată ca începe sa dea roade.
Roade începe sa dea si cretinismul socialist al politrucilor greci și români: dar roadele acestea sunt maronii, uscate si au gust de rahat.
Poftă bună, popor român!
http://capitalismpepaine.wordpress.com/
http://teodorapetrescu.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu