UNGARIA ridica tonul

UNGARIA ridica tonul in fata birocratilor de la Bruxelles: “Comisia Europeana NU are legitimitate democratica”

autor: FrontPress 04.03.2012
Premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban, a acuzat Comisia Europeana, organul executiv al UE, ca “nu are legitimitate democratica”, intr-un interviu acordat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung. Aceasta reactie demna a Ungariei a venit dupa ce Comisia a propus recent taierea fondurilor de coeziune destinate statului maghiar, ca sanctiune pentru deficitul sau bugetar excesiv, conform AFP.
“Eu sunt ales, guvernul maghiar este ales, Parlamentul European este de asemenea ales. Dar cine a ales Comisia Europeana, unde este legitimitatea sa democratica?”, s-a intrebat retoric Orban. Acesta a continuat acuzand “stanga internationala” ca se afla in spatele unei campanii impotriva guvernului sau. In incheiere premierul s-a aratat dispus negocierilor cu birocratii de la Bruxelles.
Reuters reaminteste ca relatiile dintre Ungaria si Comisia Europeana s-au tensionat mult in ultimele luni din cauza faptului ca la Budapesta au fost adoptate mai multe legi de factura nationalista sau in legatura cu reformarea Bancii Centrale si a sistemul de justitie. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu