CATASTROFA

O retragere a Greciei din zona euro ar fi “CATASTROFALA”

autor: FrontPress 27.03.2012

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat, într-un interviu, că ar fi “catastrofal” să i se ceară Greciei să părăsească zona euro, care ar deveni “incredibil de slăbită”, relatează AFP. 
Cancelarul german Angela Merkel susţine că Grecia, care a făcut obiectul a două planuri de salvare, are în faţă “un drum lung şi dificil” şi ar fi o “enormă eroare politică să i se ceară Greciei” să abandoneze zona euro.
“Noi am luat decizia să facem parte dintr-o uniune monetară. Aceasta este o decizie nu doar monetară, ci şi politică”, a spus Angela Merkel. “Ar fi catastrofal dacă am spune unei ţări care a decis să fie cu noi că nu o mai vrem”, a adăugat ea. “De altfel, tratatele (europene) nu o permit. Oamenii din întreaga lume s-ar întreba cine urmează. Zona euro ar fi incredibil de slăbită”, a continuat cancelarul german.
În momentul în care Angela Merkel a fost întrebată despre apariţia unui sentiment antigerman în Grecia, ea a subliniat faptul că situaţia tensionată şi criza financiară mondială au antrenat discuţii dure în foarte multe ţări.
“Avem dezbateri aprinse în parlamentele noastre şi folosim cuvinte dure”, a declarat ea.  Însă, “din fericire, am învăţat să ne soluţionăm conflictele în mod paşnic”, a continuat cancelarul.
De asemenea, Merkel şi-a reafirmat susţinerea faţă de prezenţa Marii Britanii în Uniunea Europeană, în pofida refuzului lui David Cameron de a se alătura noului pact bugetar european.
“Marea Britanie trebuie să ştie că, în Germania, noi vrem o Mare Britanie puternică în UE, este ceea ce ne-am dorit întotdeauna şi ceea ce ne vom dori întotdeauna”, a subliniat Angela Merkel.  De Beatrice Brăileanu – Radio Romania Actualitati
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu