Statul francez dat in judecata

Tatal teroristului Mohammed Merah vrea sa de in judecata statul francez pentru moartea fiului sau

autor: FrontPress 27.03.2012

Tatăl lui Mohammed Merah, tânărul simpatizant Al Qaeda care şi-a asumat responsibilitatea pentru uciderea a 7 persoane, printre care soldaţi maghrebieni şi copii înscrişi la o şcoală evreiască din Toulouse, a declarat joi la Sky News că intenţionează să dea în judecată statul francez pentru moartea fiului său, împuşcat de poliţişti după un asediu de 30 de ore asupra apartamentului în care locuia.
Merah, cetăţean francez de origine algeriană, a fost ucis joia trecută după ce poliţia a luat cu asalt locuinţa unde se baricadase şi de unde a deschis focul asupra forţelor de ordine.
Tatăl acestuia, Benalel Mohamed Merah, crede că poliţia ar fi trebuit să folosească alte metode, precum un atac cu gaze, pentru a-l captura în viaţă. “Au preferat însă să-l omoare”, a consideră acesta.
“Îmi voi angaja cei mai buni avocaţi şi toată viaţa mea voi munci să-i plătesc. Voi da în judecată Franţa pentru că mi-a ucis fiul”, a concluzionat bărbatul.
Aceste declaraţii vin după ce săptămâna trecută Christian Prouteau, fondatorul unei unităţi de elită a poliţiei franceze care a luat parte la operaţiunile din Toulouse, a ridicat mai multe semne de întrebare legate de moartea suspectului. Acesta s-a întrebat de ce poliţia nu a folosit gaze lacrimogene şi s-a arătat surprins de faptul că tânărul nu a putut fi capturat în viaţă.
Mohammed Merah era suspectat de uciderea a trei copii şi a unui rabin al unei şcoli evreieşti la începutul săptămânii trecute, după ce în prealabil a mai împuşcat mortal trei soldaţi francezi de origine nord-africană.
Fratele mai mare al acestuia, Abdelkader Merah, s-a declarat “mândru” de faptele lui  Merah, dar a negat implicarea sa în atacuri. El a fost oficial acuzat de complicitate. Sursa: FrontPress.ro
http://odoricaion.weblog.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu