Du-te la furnica..lenesule !

-”Du-te la furnică, leneşule; … îşi pregăteşte hrana vara, şi strânge de ale mâncării în timpul secerişului” (Proverbe 6:6-8)-

Anii în care ai un venit sunt limitaţi, aşa că nu-i irosi. Mişcă-te cât mai poţi! Unii creştini cred că orice referire la bani este un lucru carnal; în consecinţă, ei ajung să fie ademeniţi de planifi­carea proastă şi spiritualitate nechibzuită. Acum bătrâneţea şi venitul pierdut i-a lăsat cu vrafuri de facturi pe care nu le pot plăti şi copii care nu pot avea grijă de ei singuri, cu atât mai puţin de părinţii lor bătrâni. Sărăcia este o închisoare tăcută care nu are nevoie de ziduri şi de lanţuri; ea ne închide acolo fără a mai avea opţiuni şi speranţă. Dar nu trebuie să ajungi acolo dacă îţi faci planuri înţelepte şi te ţii de ele. Biblia ne învaţă despre planificare financiară; ni se spune: “Omul de bine lasă moştenitori pe copiii copiilor săi” (Proverbe 13:22). Nu lăsa pe nimeni să te convingă că Dumnezeu se supără dacă ai bani. Nu e aşa; El se supără când banii îţi posedă sufletul! Dumnezeu face planuri şi El poartă de grijă şi se aşteaptă să fii şi tu ca El (1 Timotei 5:8).

Dumnezeu îţi va binecuvânta planurile; dacă ai planuri pe care El să le binecuvânteze. Ai tu pla­nuri? O boală sau un accident îţi pot lua tot ce ai. O rană pe termen lung îţi poate schimba viaţa pe care o ai acum. Dacă ultimii câţiva ani ne-au învăţat ceva, iată care este lecţia: locurile de muncă se pierd şi firmele se închid; acţiunile scad şi băncile dau faliment. Asta nu înseamnă că trebuie să eviţi planificarea, investiţia sau munca. Nu, ci înseamnă că după ce ai făcut tot ce cere înţelepciunea, nu te încrede în altceva decât în Dumnezeu! El îţi poartă de grijă, El este protec­torul tău şi dătătorul fiecărei idei care îţi aduce venit şi pe care o vei avea vreodată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu