Horia Moculescu acuza de RASISM

Horia MOCULESCU acuza romanii de “RASISM” pentru ca NU au votat o piesa in TIGANESTE pentru Eurovision

autor: FrontPress 14.03.2012
Compozitorul Horia Moculescu a declarat la emisiunea Agentul VIP, prezentată de Cristi Brancu la Antena 2, că regretă faptul că trupa Electric Fence nu reprezintă România la Eurovision. În plus, acesta consideră că românii “au votat rasist” la selecţia naţională deoarece piesa favorită a juriului, cântată în limba ţigănească, nu a fost şi pe placul telespectatorilor.
“Îmi pare foarte rău că piesa ‘Sun Ta’ n-a fost tradusă, pentru a se înţelege ce spune textul. Ei au pierdut la televoting, pentru că românii au votat rasist. Românii n-au acceptat ca aceasta permanentă confuzie între rromi şi români să fie dusă până la nivelul de finală la Eurovision. Piesa e foarte comercială, a fost foarte bine cântată şi totuși românii au clasat-o pe locul trei. Dacă ei aveau abilitatea să traducă versurile, să înteleagă românii ce se spune in ţigăneşte, altul ar fi fost rezultatul televotingului”, a declarat Horia Moculescu.
“Am început să ne gândim cum să punem totul în cuvinte. Şi nu ieşea nimic, limba engleză era uşor superficială pentru ce-am fi vrut noi, limba română ne impunea limite”, e explicat trupa Electric Fence pe pagina oficială alegerea limbii ţigăneşti pentru piesa “Sun Ta” (I-auzi).
Concursul Eurovision se va desfăşura la Baku, capitala Azerbaidjanului, în zilele de 22 şi 24 mai fiind programate semifinalele, iar pe 26 finala. România va fi reprezentată de trupa Mandinga, cu piesa “Zaleilah”, compusă de manelistul Costi Ioniţă. Sursa: FrontPress.ro
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu