MRU impotriva NOII DREPTE

MRU si lupta impotriva “ascensiunii EXTREMEI DREPTE”

autor: FrontPress 15.03.2012

Mihai Răzvan Ungureanu nu mai poate de grija UE şi de creşterea influenţei formaţiunilor naţionaliste în tot mai multe state de pe “bătrânul continent”, propunând măsuri antidemocratice de supraveghere şi inhibare a renaşterii naţionale a popoarelor europene. Premierul român, probabil încă infectat de apucăturile bolşevice deprinse în perioada în care era membru supleant în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist (UTC), a pledat miercuri pentru organizarea unui Consiliu European consacrat “ascensiunii partidelor de extremă dreapta şi antieuropene”, în acelaşi context estimând că vetoul Olandei faţă de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen “erodează ideea europeană”.
Pentru organizarea unui Consiliu European extraordinar, “România trebuie să facă o solicitare oficială către preşedintele Herman Van Rompuy”, care va analiza oportunitatea convocării unui astfel de consiliu, după consultarea celorlalte state membre, precizează Biroul de presă al preşedintelui Herman Van Rompuy, citat de corespondentul Agerpres. Preşedintele Consiliului European este cel care stabileşte organizarea unui consiliu extraordinar, la cererea oficială a unui stat membru, după consultarea celorlalte ţări din blocul comunitar, precizează sursa citată.
“Cred că ar fi important să avem un Consiliu European extraordinar pentru a vedea cum putem reacţiona (…) pentru ca situaţiile precum aceasta, care erodează ideea europeană, să nu ia ostatice politicile de integrare”, a afirmat primul ministru român, într-o întâlnire cu presa străină de la Bucureşti. “Cred că a venit momentul să discutăm deschis cum reacţionează Europa la influenţa electorală în creştere a partidelor de extremă dreapta. Ideea este de a lansa dezbaterea. Este ca o suferinţă pe care trebuie să o recunoaştem înainte de a căuta un tratament”, a explicat el, citat de AFP.
Premierul a criticat poziţia Olandei, o ţară unde deputaţii populişti şi eurosceptici ai Partidului Libertăţii (PVV)  “ţin ostatic guvernul”. “Există un stat care se opune intrării României în spaţiul Schengen în virtutea unui calcul de politică internă care derivă din fragilitatea guvernului”, a declarat premierul, făcând apel la “căutarea unei rezolvări a acestei situaţii”.
Mihai Răzvan Ungureanu s-a mai exprimat împotriva “extremismului de dreapta” şi în urmă cu câteva săptămâni, aflat într-o vizită la Iaşi. Premierul a declarat atunci că este momentul pentru a începe o discuţie despre modul în care discursul “extremist şi xenofob” începe să-şi facă simţită prezenţa în parlamentele naţionale. În mod ciudat, fostul director al Serviciului de Informaţii Externe nu se arată la fel de îngrijorat şi de prezenţa în legislativele europene a partidelor comuniste, probabil datorită nostalgiilor roşii din tinereţe. Sursa: FrontPress.ro

3 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 2. Altă javră ordinară!!!
  nu mai avem nik care să vadă de interesele rămânilor,doar tot ăia cu apucături de...mîna lor greblă se făcu!
  să te trăznească,ungure-ungurene,cînd ţi-o fi lumea mai dragă,treabă slabă ce eţti!

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc pentru comentarii. Numai bine, Odorica

  RăspundețiȘtergere