SIMBOLURILE NAZISTE

Stewarzii si jandarmii invata “SIMBOLURILE NAZISTE”

autor: FrontPress 10.03.2012
Forţele de ordine care vor asigura paza la finala din Bucureşti a Cupei Europa League, programată pentru 9 mai, vor fi instruiţi să recunoască “simboluri naziste, fasciste sau rasiste” pentru a şti ce bannere să confişte, în eventualitatea în care acestea conţin astfel de însemne, a anunţat directorul de Programe şi Investiţii al Federeaţiei Române de Fotbal (FRF), Dumitru Mihalache. Rămâne de văzut dacă în ziua meciului tricolorul va fi din nou interzis şi va ajunge iarăşi la tomberon, aşa cum s-a mai întâmplat în trecut pe Arena Naţională.
“Sunt pagini întregi de simboluri naziste sau rasiste, unele de care nici nu avem habar, dar pe care toţi oamenii însărcinaţi cu paza de la Arena Naţională le vor învăţa. În felul acesta vor putea recunoaşte fie un simbol, fie o formă geometrică de pe un banner, care poate fi combinată cu una de pe un alt banner. Oricum, înainte de începerea meciului, vor trebui să fie arborate toate bannerele, iar dacă unele sunt jignitoare, cei care le-au adus vor fi rugaţi politicos să le predea”, a declarat Mihalache, citat de Jurnalul Naţional.
Acesta este doar unul dintre lucrurile care trebuie puse la punct, în următoarele două luni, până la finala Europa League, de anul acesta. Principala sarcină a organizatorilor va fi schimbarea gazonului, lucrare care va costa Primăria Capitalei patru milioane de lei.
Potrivit primarului Sorin Oprescu, pe 9 mai zeci de mii de străini vor veni în Bucureşti. “Sunt aşteptaţi peste 40.000 de turişti. Săptămâna viitoare vom discuta cu reprezentanţii forţelor de ordine – jandarmi, poliţişti pentru a ne asigura că turiştii se vor simţi în siguranţă. Vom discuta, de asemenea, cu cei de la Rutieră, pentru a evita să avem parte de o harababură în trafic”, a declarat pentru Jurnalul Naţional edilul şef al capitalei. Sursa: FrontPress.ro

2 comentarii:

  1. Suporterii, asa numitii "ultrasi" au fost mereu mai "zaltati". Ma îngrijoreaza ca am vazut prin case de oameni copii care au în camera lor poza lui Hitler, saluta cu mâna ridicata si au zvastici pe pereti. Toate astea sub privirea inconstient-îngaduitoare a parintilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stiu, sunt de aceeasi parere. Dar acest fenomen EXISTA. Asta pentru ca situatia scapata de sub control din tara, poate fi stopata numai cu o mana de fier. Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere