Suporteri EVACUATI DE jandarmi

Suporteri evacuati de JANDARMI pentru ca au scandat impotriva proiectului ROSIA MONTANA si a mafiei din fotablul romanesc (VIDEO)

autor: FrontPress 01.03.2012
Forţele de ordine au evacuat în forţă miercuri seara mai mulţi suporteri din Peluza Sud de pe stadionul Arena Naţională pentru că au afişat un banner pe care scria “Federaţia Română de Fotbal=Roşia Montană Gold Corporation”, în timpul amicalului dintre România şi Uruguay, terminat la egalitate (1-1). Ca urmare a violenţelor provocate de oamenii în uniforma statului sau cea unei firme private, tot stadionul a început să scandeze împotriva lui Mircea Sandu şi a lui Mitică Dragomir. Incidentul vine la două săptămâni după ce preşedintele FRF a negociat un contract de publicitate cu activişti anti-RMGC care s-au dat reprezentanţi ai proiectului de minerit.
În minutul 20 forţele de ordine au evacuat câţiva suporteri de la Peluza Sud care au scandat “La puşcărie, Mitică la puşcărie” şi “Mircea Sandu eşti o mizerie”, informează Realitatea Tv. În minutul 60, sute de jandarmi şi angajaţi BGS au intrat iar în peluză pentru a confisca un banner pe care scria: “FRF=RMCG” (Federaţia Română de Fotbal = Roşia Montană Gold Corporation).
S-a creat imediat o busculadă şi s-au folosit gaze lacrimogene. Conform Gazetei Sporturilor, mai multe femei şi spectatori nevinovaţi au fost loviţi de “oamenii legii”.  În timpul incidentelor, tot stadionul a început să scandeze împotriva lui Mitică Dragomir şi Mircea Sandu.
“În minutul 58- 59, un grup de suporteri de la Peluza Sud a Stadionului Arena Naţională a afişat un banner care nu a fost aprobat de organizator conform normelor UEFA şi FRF. Vom analiza cum au reuşit să pătrundă pe stadion cu acel banner. Acţiunea noastră a venit în sprijinul firmei de securitate. Spectatorii au revenit ulterior pe locurile din peluza respectivă”, a declarat la România Tv Georgian Enache, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.
Jurnalistul sportiv Cătălin Tolontan a declarat la Realitatea TV că “niciodată nu s-a strigat la unison pe un stadion demisia unui şef al fotbalului românesc, nici măcar pe vremea la Ceauşescu”. “Suntem într-un moment în care sunt contestaţi liderii de stat, conducătorii băncilor, nu văd de ce preşedinţii ligilor de fotbal ar trebui menajaţi”, a spus Tolontan.
Violenţele de ieri vin după ce, cu două săptămâni în urmă, mai mulţi activişti s-au dat reprezentanţi ai proiectului de la Roşia Montană şi au negociat un contract de sponsorizare a naţionalei de fotbal a României. În înregistrarea publicată pe VoxPublica, Mircea Sandu le-a promis activiştilor că bannerele anti-RMGC vor putea fi controlate la intrarea pe stadion. “Stadionul ăsta are marele avantaj că a civilizat lumea. Este foarte modern, de la glet și până în interior… are el niște deficiențe, dar asta ar fi altă problemă…nu am avut niciun incident major față de ce se întâmplă pe celelalte stadioane… adică lumea a fost cu 2-3 ore înainte, sunt bufete pentru a servi diferite produse alimentare sau pentru a bea bere fără alcool, cafea, apă și așa mai departe…are locul asigurat în stadion… ăăă… n-au fost cu banere sau dacă a apărut un baner imediat… greu se pătrunde cu banere…”, a spus Mircea Sandu. Întrebat dacă s-ar putea “rezolva ceva” în cazul în care cineva ar fi reuşit să intre cu un banner ANTI-RMGC pe stadion, preşedintele FRF a dat următorul răspuns: “Noi avem o agenție cu care lucrăm, BGS, care e cea mai bine plasată agenție… deja avem la fiecare meci 700 de stewarzi.” Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu