Romania ar putea fi reprezentata la Eurovision cu o piesa in limba tiganeasca?

Romania ar putea fi reprezentata la Eurovision de o piesa in limba TIGANEASCA (Audio)

autor: FrontPress 05.03.2012

Turpa Electric Fence se numără printre cei 15 finalişti ai selecţiei naţionale pentru concursul Eurovision din acest an. Formaţia bucureşteană a ales să intre în competiţie cu “Sun-ta” (I-auzi), o piesă cântata in limba ţigănească. Experimentul s-a dovedit un succes şi melodia s-a clasat pe locul al 5-lea în urma preselecţiei la care au fost înscrise aproape 100 de piese. 
“Am început să ne gândim cum să punem totul în cuvinte. Şi nu ieşea nimic, limba engleză era uşor superficială pentru ce-am fi vrut noi, limba română ne impunea limite”, scrie trupa Electric Fence pe pagina ei oficială despre naşterea piesei “electro-rock-pop”.
“Nu vă cerem să ne placeţi, nu vă cerem să ne votaţi, vă rugăm doar să nu lăsaţi prejudecăţile să vă întunece mintea! Un act artistic, oricare ar fi el, nu trebuie impietat de nimeni şi de nimic”, mai scriu membrii trupei.
Electric Fence, formaţie înfiinţată la începutul anului 2009, va concura cu nume sonore din lumea muzicală precum Cătălin Josan şi Mandinga, dar şi cu nou-veniţi precum trupa T&L, formată în cadrul emisiunii “X Factor”, informează Adevărul. Românii vor afla abia sâmbătă, în direct la TVR, cine îi va reprezenta anul acesta la concursul Eurovision de la Baku, capitala Azerbaidjanului. Sursa: FrontPress.ro

http://teodorapetrescu.blogspot.com/

6 comentarii:

  1. pai,asta ne lipsea; de fapt asta ne reprezinta (din pacate)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa am zis si eu ca asta ne mai lipsea, pentru ca se va intari convingerea ca suntem un popor de tigani :( Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Drumul este format. Acum nu avem decat sa mergem pe el, tot inainte.:)Odorica

    RăspundețiȘtergere
  4. Mahabharata e scrisa in sanscrita. Oare asta ii scade valoarea ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Iar Biblia in ebraica si aramaica...

    Departe de mine sa fac o paralela, vreau doar sa spun ca e preferabil sa va concentrati pe actul artistic si nu pe prejudecati legate de limba.
    Oricum, inafara de textier, nu e niciunul tigan. Dar sunt artisti cu mintea deschisa.

    RăspundețiȘtergere