Pedeapsa cu moartea !!!

Marine Le Pen cere reintroducerea PEDEPSEI CU MOARTEA in Franta

autor: FrontPress 23.03.2012
Lidera Frontului Naţional şi candidata formaţiunii la funcţia de preşedinte al Franţei a cerut un referendum pentru reintroducerea pedepsei capitale, pe fondul asasinatelor comise de  Mohamed Merah,  un simpatizant Al Qaeda. Marine Le Pen a declarat miercuri la un canal de ştiri că dacă va fi aleasă va iniţia o astfel de consultare populară. 
Referindu-se la tânărul criminal care a şocat Franţa prin atacurile împotriva unor soldaţi maghrebieni şi asupra unei şcoli evreieşti din Toulouse, aceasta a revenit cu comentarii suplimentare şi la un post de radio afirmând că ar prefera ca astfel de oameni să iasă din puşcărie “cu picioarele înainte”, adică să primească “fie pedeapsa cu moartea, fie închisoare pe viaţă”.
“Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă acest om era arestat. L-am fi văzut pe stradă din nou în 27 de ani”, a declarat Marine Le Pen.
Lidera Frontului Naţional a mai criticat şi autorităţile care au fost “neglijente” în cazul lui Mohamed Merah. “A fost condamnat de 15 ori şi ştiam că a fost în Afghanistan şi a ameninţat mai multă lume. Suntem informaţi că există mai multe persoane care au acelaşi profil şi ne întrebăm dacă nu ar trebui monitorizaţi mai atent”, a adăugat aceasta.
În 1977, imigrantul Hamida Djandoubi a fost ultima persoană executată în Franţa (deşi au mai existat condamnări ulterioare la moarte) până la abolirea oficială a pedepsei capitale în 1981, de către preşedintele socialist Francois Mitterrand. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si:
Franta, 1977: Ultima executie oficiala cu ajutorul ghilotinei 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu