Pedeapsa cu moartea !!!



Cristian Tudor Popescu cere reintroducerea PEDEPSEI CU MOARTEA

autor: FrontPress 06.03.2012
Faptul că nişte responsabili din MAI trebuie să plătească pentru ce s-a întâmplat, e limpede. Medicii care l-au declarat apt psihic pe criminal ar trebui să facă puşcărie. Regimul de posesie al armelor cu glonţ – restrâns drastic atât în poliţie, cât şi în armată. Căci e vorba de un caz de crimă organizată – organizată de autorităţi.
Am crezut şi cred că mai lipseşte ceva. Şoferul Vlădan s-a dus, a tras de voie, pe urmă a intrat în secţia de poliţie, a pus pistolul pe masă şi a comunicat că a făcut o prostie. O prostie. Ca şi cum ar fi dat cu maşina peste o pisică. A făcut totul cu liniştea celui care ştie că poate să ucidă fără ca el să fie ucis. Că şi la închisoare e viaţă.
Solicit – a câta oară? – un lucru în calitate de cetăţean. Aş vrea să văd testată în România o statistică dintre cele care ţi se aruncă în faţă când ceri suprimarea unor inşi ca trăgătorul de la Coafor: cum că introducerea pedepsei cu moartea nu reduce numărul agresiunilor ucigaşe. Să văd câţiva inşi din ăştia, fani Moarte, aşa, nereduşi cum or fi, făcuţi sită la zid.
Ce eroare judiciară mai e posibilă, ca să iau altă marotă a celor care protejează asasinii, în cazul Vlădan? Omul, practic a anunţat că are de gând să omoare pe cineva, mai lipsea să umble cu un carton de gât, „Pistol Vesel”, şi a făcut-o la scenă deschisă. Că şi la închisoare e viaţă.
Despre ucigaşul din Norvegia spuneam că o să-şi scrie memoriile liniştit. Ceea ce şi face. Le aştept şi pe ale lui Vlădan, mai puţin productiv la cadavre, dar românaş de-al nostru. De Cristian Tudor Popescu, senior editor al ziarului Gândul
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu