Politia germana angajaza emigranti


“Chiar daca nu aveti un pasaport german, puteti deveni politist in tara noastra!”. Prin aceste cuvinte politia germana incearca sa atraga straini, imigranti in acesta tara. Nimic ciudat in acest indemn, daca tinem cont ca strainii din Germania reprezinta aproximativ 9 la suta din populatie.
Foarte frecvente au fost cazurile in care diverse reclamatii de urgenta, venite din partea unor cetateni de etnie rusa, turca sau araba, au fost solutionate cu meritul exclusiv al angajatilor straini, care au intrat in pielea translatorului, scrie Deutsche Welle. 
Totodata, lipsa acestora a condus la situatii confuze in care, de exemplu, multe femei de origine turca nu au putut da indicii politiei referitoare la agresor, din cauza barierei lingvistice.
In Germania se intampla des incidente in care sunt implicate familii imigrante. Din acest motiv, politia are nevoie de angajati de diverse nationalitati. De asemenea, imigrantii angajati in politie ii pot ajuta pe cei autohtoni sa inteleaga mult mai bine mentalitatea unui strain care traieste pe un teritoriu gazda.
Pana acum cativa ani, politia din Germania era o institutie pur autohtona, cu angajati exclusiv de nationalitate germana. Acest lucru s-a schimbat, iar relatiile dintre actualii colegi sunt foarte bune.
Inca nu exista cifre exacte, dar observatorii locali estimeaza ca proportia de politisti imigranti in randul fortelor de ordine este cu mult sub cele 7 procente preconizate acum cativa ani. Unul dintre motivele pentru care nu toti reusesc sa intre in politie este reprezentat de testele lingvistice extrem de complexe. De Liviu Anghel – Ziare.com
http://dariaion.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu