Stephen Hawking:

Stephen Hawking: "Raiul nu exista. Nici viata de apoi. Sunt doar basme"
Stephen Hawking, cel mai cunoscut fizician britanic si cosmolog de renume, spune intr-un interviu pentru The Guardian ca raiul si viata dupa moarte sunt doar niste basme pentru cei carora le este frica de intuneric.
Stephen Hawking:
Foto: Discovery Channel
Paralizat de la 21 de ani, Hawking, acum in varsta de 69 de ani, este profesor la Cambridge University, la aceeasi catedra ca si Isaac Newton, parintele fizicii clasice.
"Am trait sub amenintarea unei morti timpurii in ultimii 49 de ani. Nu imi este frica de moarte, dar nici nu vreau sa mor. Mai am atatea de facut. Vad creierul ca pe un computer care va inceta sa mai functioneze atunci cand componentele sale vor ceda. Nu exista rai sau viata de apoi pentru computerele stricate; e doar un basm pentru oamenii carora le este frica de intuneric" a declarat Hawking pentru The Guardian .
Boala neurologica degenerativa de care sufera l-a tintuit pe Hawking intr-un scaun cu rotile, paralizat complet, putand sa-si miste doar ochii. Un sistem electronic care include o camera video si un computer il ajuta sa comunice folosind miscari ale ochilor.
"Stiinta prezice aparitia mai multor tipuri diferite de universuri, create spontan din nimic. E o chestiune de pura intamplare ca noi ne aflam in acesta" a raspuns Hawking referitor la afirmatia sa din cea mai recenta carte, The Grand Design, in care spune ca nu este nevoie de Dumnezeu pentru a explica aparitia Universului [detalii aici ]. Mai multi reprezentanti religiosi din Marea Britanie au criticat anul trecut foarte dur declaratiile lui Hawking.
Fizicianul mai spune ca ce i se pare frumos la stiinta este ca aceasta gaseste explicatii simple pentru diferite fenomene sau face legaturi intre diferite  observatii si a dat ca exemplu "spirala dubla a moleculei de ADN si ecuatiile fundamentale ale fizicii".
Stephen Hawking este cunoscut gratie teoriilor sale despre gaurile negre (in special cea privind radiatia emisa de gaurile negre, care se si numeste radiatie hawking), dar si pentru lucrarile despre nasterea Universului.
Fizicianul urmeaza sa tina astazi o prelegere la intalnirea Google Zeitgeist de la Londra, unde va vorbi despre "De ce suntem noi, oamenii, aici?"


Bogdan Enache

http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu