Ceva pe cale de disparitie...

In urma cu nici doua sute de ani, relatiile dintre sexe se bazau in primul rand pe interes. Barbatii apelau la intermediari care sa negocieze apropierea de o fata, iar familiile fetelor formulau cat se poate de clar pretentiile lor materiale pentru a-si da acordul in acest sens. A te casatori din dragoste era, pe acea vreme, o ratacire pe care o ridiculizau atatbarbatii cat si femeile.

Astazi, erotismul este principala valoare care reglementeaza relatiile dintre sexe. Se vorbeste despre dragoste mai mult decat despre apa si toti oamenii considera ca e normal sa te casatoresti din dragoste. Mai mult de jumatate din filme si din creatiile muzicale au subiecte erotice, iar dragostea este o scuza unanim acceptata pentru orice gafa.

Daca unul dintre indragostiti vorbeste azi despre interesul lui material, celalalt il acuza imediat ca nu iubeste cu adevarat. Nimeni nu este dispus sa lase banii sa-i strice dragostea. Cu toate acestea, imediat dupa nunta, incep sa fie numarati banii. Apar discutiile despre casa, salariu, imprumuturi si cumparaturi. Cum supravietuieste dragostea acestei schimbari cu *** de grade?

Nu cumva ar trebui ca ea sa fie mai din timp armonizata cu interesele materiale? Cum sa-i spui omului iubit ca ai nevoie de siguranta financiara si de prosperitate fara sa te suspecteze de escrocherie sentimentala?

Raspunsurile sunt pe undeva, prin buzunar; prin buzunarul de la piept. Hai sa discutam si sa le cautam impreuna.

2 comentarii:

  1. 2 lucruri vreau sa mentionez. In primul rind in Grecia antica, a te indragosti insemna a te imbolnavi. Ca atare dragostea era socotita o boala, de care aveau obligatia sa fuga toti.
    Al doilea lucru este ca, in SUA s-a stabilit ca, casatoriile facute pe baze materiale, adica din interes, sint intr-un procent mult mai mare mai trainice, decit cele facute din dragoste, de multe ori un "foc de paie".O zi frumoasa,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai perfecta dreptate!!!!!!!!!!!!Toate se strica intr-o relatie de dragoste cand incepea negocierea...tu cu ce vii..?eu uite am asa...asa...si?ce faci cu alea toate daca nu este dragoste?
    Le lasi dracului pe toate si fugi..

    RăspundețiȘtergere