Meditatii zilnice

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore
(http://www.newcreation.org.sg/

Domnul este refugiul tau

Psalmi 91:1 Cel ce stă sub ocrotirea Celui Prea Înalt, şi se odihneşte la umbra Celui Atoputernic,
2 zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare, şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred!”

In fiecare zi suntem bombardati cu vesti despre conflicte, dezastre naturale, boli si tot felul de noi virusi rezistenti la medicamente. De asemenea auzim despre oameni care i-au pierdut pe cei dragi, in accidente. Si ne intrebam „este oare vre-un loc unde m-as putea refugia din lumea asta nebuna?”

Da, este! Dumnezeu a prevazut toate aceste lucruri si a promis in Cuvantul Sau, protectie fata de orice rau cunoscut omului. Nu este nici o capcana pusa de diavol, din care Tatal nostru ceresc sa nu ne poata elibera daca ne incredem in El si-L luam ca refugiu. Aceasta este promisiunea Lui din Psalmul 91.

Fie ca este un cutremur la miezul noptii, un lunetist nebun, un virus necunoscut sau un atac terorist, Dumnezeu spunePsalmi 91:5) „Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopţii, nici de săgeata care sboară ziua,
6 nici de ciuma, care umblă în întuneric, nici de molima, care bîntuie ziua nameaza mare.”

Fiindca L-ai facut pe El, locul tau de scapare, ingerii te vegheaza chiar acum(Psalmul91:9-11). Ei tin seama de Cuvantul Lui Dumnezeu, deci tu ar trebui sa dai glas Cuvantului, asta insemnand ca ar trebui sa fii de acord si sa proclami ceea ce Cuvantul Lui Dumnezeu spune despre protectia Lui pentru tine. Apoi ingeri sunt trimisi sa te slujeasca (Evrei11:14).

Prietene, nu spune „daca a putut sa li se intample lor, poate sa mi se intample si mie”. Spune „o mie sa cada alaturi de mine si zece mii la dreapta mea, dar de mine nu se vor apropia” (Psalmul91:7). Lumea spune ca pericolul este peste tot. Dumnezeu spune „tu esti in aceasta lume dar nu din lumea asta, tu ai protectia Mea fiindca esti din Mine si in Mine” (Ioan17:14-23)

Tu ai acces prin credinta in locul secret/sub ocrotirea Celui Preainalt, unde nu te poate atinge nici un rau. Nu ai de ce sa te temi a trai in vremurile din urma, fiindca Domnul este refugiul si fortareata ta. Cuvantul Sau spune astfel. Si acei care se incred total in Cuvantul Sau, gasesc Cuvantul Sau complet adevarat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu