Meditatii zilnice

Traducere dupa pastor Joseph Prince, New Creation Church – Singapore
(http://www.newcreation.org.sg/

Rth 2:12 Domnul să-ţi răsplătească ce ai făcut, şi plata să-ţi fie deplină din partea Domnului, Dumnezeului lui Israel, subt ale cărui aripi ai venit să te adăposteşti!”

Te-ai intrebat vre-odata de ce in unele din istorisirile Bibliei, uneori, Dumnezeu cere oamenilor sa-I dea putinul pe care il au? Poate parea crud, dar adevarul este ca Dumnezeu ii pregatea pentru binecuvantare. Calea Lui Dumnezeu este sa foloseasca ceea ce ai si sa o inmulteasca in momentul in care o pui in mainile Lui.

Vaduva lui Zarafat a avut doar o mana de faina si putin ulei ca sa faca o ultima mancare pentru ea si pentru fiul ei si apoi sa astepte sa moara de foame. Dar ea s-a increzut in Dumnezeu si a folosit o parte din ceea ce avea pentru a face o paine profetului Ilie. Iar Dumnezeu a rasplatit-o facand ca vasul de faina si cel de ulei sa nu se goleasca pana nu a trecut foametea. (1Regi17:8-16)

In mod similar, baiatul care si-a dat mancarea, cinci paini si doi pesti, Lui Isus, nu numai ca a mancat bine, dar a si vazut cum acea putina mancare a fost folosita pentru a hrani mai mult de 5000 oameni si au mai ramas 12 cosuri de resturi. (Ioan6:1-13)

Oricand dam putinul pe care il avem, fia ca e vorba de bani, timp sau energie, Lui Dumnezeu, El ne deschide inima pentru a primi. Atunci Dumnezeu poate sa ne umple cu mai mult. Si cand ne dam vietile in mana Domnului, ne putem increde in El ca sa faca ce e bine pentru noi si sa fie rasplatitorul credintei noastre.

Atunci cand Ruth, vaduva moabita, fara copii, a parasit comfortul casei sale pentru a-si urma soacra, pe Naomi si pe Dumnezeul lui Israel, intr-o tara straina, pe care nu o cunostea (Ruth1:16), ea a primit o recompensa deplina din partea Domnului. El i-a dat protectie si suficiente provizii prin Boaz, care si-a asumat rolul de rascumparator de drept al ei si al lui Naomi (Ruth2:9,4:9-10)

Prietene, atunci cand iti pui in El nadejdea, cu tot ceea ce ai azi, sa stii ca El te iubeste si te pregateste pentru binecuvantare. Asteapta lucruri bune ca sa se intample!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu