:: Trebuie sa faci loc

Titlu*:Trebuie sa faci loc
Autor:*:Razvan
Poza:
Articol*:Pentru lucrurile noi din viata ta. Daca ai prostul obicei sa aduni tot ce gasesti, cumperi, primesti vei ajunge sa traiesti intr-un depozit. De multe ori dezordonat. Am intalnit destule persoane care se tin cu dintii de ce au. Nu arunca nimic din zgarcenie sau sub pretextul ca acel surplus exagerat are valoare sentimentala. Dulapurile nu se mai inchid din cauza hainelor indesate si teama te bantuie mereu cand vrei sa deschizi o usa pt ca s-ar putea sa-ti cada in cap cutiile de pantofi. Nu mai gasesti nimic prin vraful de lucruri inutile si cretine pe care oricum nu le vrea nimeni dar paradoxal si-au facut locul de veci acolo.

Omul nu arunca. Si nici nu da. Obiectul in sine e al lui si nu concepe sa arunce "banii" afara din casa. Pt el, acel gunoi inutil reprezinta bani, pt ca odata intradevar a platit pt el. Dar a uitat ca a platit banii aia ca sa FOLOSEASCA obiectul, nu ca sa-l aibe doar. Odata ce nu mai are trebuinta, arunca-l dracului sau fa-l cadou, nu-l tine bibelou. Pt ca se va transforma in dezordine, iar dezordinea mediului in care traiesti se va reflecta si psihicul tau.

Ai usile de la sifonier intredeschise de atatea haine, incat ai da impresia ca ai jefuit din ajutoarele pt sinistrati. Si totusi vezi inca o camasa care iti place si pe care o cumperi si evident nu mai ai unde sa o pui. Si ajungi acasa si ai impresia ca viata ta e un haos, in timp ce stai cu camasa in mana timp de 10 minute. Si ajungi la concluzia ca ai nevoie de o camera mai mare, de mobilier nou si nicidecum nu iti trece prin creierul ala zgarcit sa arunci magazinul de second hand care se ascunde prin dulapurile tale.

Mai apoi discursul se aplica si la nivel conceptual. Daca vrei sa ai parte de ceva nou in viata ta, trebuie sa RENUNTI LA OBICEIURILE VECHI. Sa zicem ca iti doresti o viata plina de aventura, sa cunosti multi oameni, sa calatoresti. Dar tu te joci toata ziua pe calculator. Ei bine, trebuie sa renunti la obiceiul asta si sa faci loc unor situatii mai interesante. Daca te tii cu dintii de vechile obiceiuri, in cazul asta sa te joci toata ziua pe calculator, evident nu vei fi in stare sa iesi in lume si sa calatoresti. TREBUIE SA RENUNTI, sa arunci din viata ta ceea ce nu mai vrei. Nu poti sa te joci toata ziua pe calculator si sa calatoresti in lume in acelasi timp.

La fel si cu oamenii. Poti sa cunosti 1000 de oameni, dar conteaza TIMPUL pe care il aloci pentru unele dintre ele. Esti nefericit/a cu persoana cu care esti, dar ti cu dintii la ea. Daca vrei sa cunosti alte persoane, atunci trebuie sa faci loc in viata ta si pt alte persoane. Facem greseala sa dedicam resurse, energie si timp mult unor persoane si ajungem la concluzia ca nu cunoastem pe nimeni altcineva. De ce? Pt ca nu am facut loc la momentul respectiv. Iar spre deosebire de obiecte, persoanele le ai mai greu in jurul tau.

Asa ca ordinea din viata ta este la fel de importanta ca si ordinea din mediul in care traiesti.



Powered by EmailMeForm

Un comentariu:

  1. Salut ! Am citit tot articolul cu atentie, am sperat ca in in ultimele fraze vei scrie despre, singuratatea in doi.
    Cu bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere