"Liga antrenorilor alungati ?"

In Liga 1 in primele 8 etape au plecat 9 antrenori. Acestia au antrenat echipe de pe tot cuprinsul tarii de la Timisoara la Bucuresti si cu diverse pretentii, canditate la titlu sau la retrogradare. Cei mai multi au plecat din cauza rezultatelor nefavorabile si din cauza lipsei de rabdare a suporterilor si patronilor. A fost greu sa se semneze cu alti antrenori, deoarece sezonul de transferari era terminat si trebuia sa inceapa cu o echipa facuta deja.

Cei mai importanti antrenori care au plecat:
Victor Piturca (desi nu semnase contract a creat o echipa si a lucrat pentru Steaua timp de doua luni)
Rony Levi (a plecat dupa ce patronul a decis sa incheie o epoca la Unirea)
Andrea Mandorlini (a plecat pentru ca nu avea rezultate si echipa avea nevoie de o schmbare)

Cele mai mari scandaluri:
Plecarea lui Piturca de la Steaua (deja notoriu cazul lui Piturca si garantiile)
Rony Levi (scandalul a fost mai mult intre presa si patron, momentul culminant fiind plecarea lui MM Stoica, nu a antrenorului)
Demisia lui Ilie Dumitrescu (care a plecat la cererea suporterilor si lipsa rezultatelor favorabile)

Antrenori care si-au gasit deja echipa:
Victor Piturca (a semnat cu Universitatea Craiova dupa plecarea lui Ticleanu)
Tibor Selymes (a semnat cu Astra unde se zvoneste ca s-a autopropus)

Un caz special il are Vladimir Petrovici care a plecat la nationala Serbiei. Acesta a fost inlocuit de novicele Cosmin Contra care tocmai si-a inceput cariera de antrenor.

Asa ca ii vedem pe antrenori aruncati afara din Liga 1 sau aruncandu-se singuri. Ii vedem cartandu-se cu patronii si cautand disperati rezultate. Vedem cum antrenorii nu sunt foarte priceputi si profesionisti, ii vedem cum nu sunt aproape deloc loiali. Ii vedem pe unii orgoliosi si aroganti, altii egoisti si galagiosi sau introvertiti si instransigenti. Vedem lideri printre antrenori, dar si slugi ale patronilor. Vedem oameni care au facut minuni cand erau jucatori si care isi incearca norocul ca antrenori, vedem cum unii reusesc si cum altii renunta sau sunt indepartati. Viata de antrenor in Liga 1 nu e usoara dar e probabil cea mai placuta profesie din Romania.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu