Solutii de criza

Criza sau nu, se pare ca am inceput sa avem de suferit. Mai mult sau mai putin, suferim cu totii scaderea nivelului de trai. Unii dintre noi (fac parte dintre acestia) s-au trezit cu salariile ciopartite, taiate destul de sever. Inca nu-mi dau seama: a fost vara, a fost concediu, oricum salariul era putin mai mic si consumam mai putin. Dar intr-o luna-doua cel mult, scaderea salariilor isi va arata coltii, mai ales ca necesitatile de consum (intretinere, caldura, aprovizionare, curent electric, gaze, etc, etc) vor creste... Ca atare... fie ne restrangem cheltuielile, scazand consumul, fie cautam (si!) alte surse de venit decat cele de pana acum.
Fiind una din persoanele (multe din tara!) vizate de scaderea deloc de neglijat a veniturilor, am stat si m-am gandit... Economii, prin scaderea consumurilor, se pot face, dat pana la un anumit punct. Mai ales dupa o anumita varsta (dar nu numai!), si mai ales daca mai esti si o persoana activa, nu poti reduce drastic consumurile: trebuie sa mananci, sa te imbraci, sa te speli, sa-ti ingrijesti organismul si sanatatea. Ca urmare, orice sursa suplimentara de venit este luata imediat in consideratie si profitata de ea.
Avand de ceva vreme contact la Internet la mine acasa (mai ales pentru documentare profesionala si contact cu lumea exterioara), am incercat sa-l valorific la maximum: documentare, informare, comunicare, inclusiv hobby-uri si distractie. De ceva vreme mi-am dezvoltat hobby-ul... blogurilor. Pornind de la un singur blog, ca amuzament, pe masura ce il dezvoltam, am incercat sa-l valorific, incluzandu-l in diverse activitati de publicitate, facand diverse reclame pe el la alte site-uri (prin bannere, postari diverse...), unele cu posibilitate de castiguri in produse si bani. Pentru atragerea unui trafic mai mare, mi-am extins activitatea pe bloguri, acum postand pe 4 bloguri doar ale mele si pe un blog colectiv.
In ultimul timp, am inceput sa fac publicitate unor librarii virtuale, mai ales uneia. Am postat bannere pe unul dintre bloguri si link pe titlurile postarilor de pe un alt blog, cu trimitere spre site-ul cu pricina. Scopul? Trimiterea de vizitatori in librarie, dintre ei potentiali clienti care sa cumpere carti, aducandu-mi si mie, din vanzari, un comision aproape simbolic. A inceput sa mearga, mai greu (in sensul ca... nu am incasat inca nici un comision), dar... a inceput sa mearga, mai ales ca am trimis si mesaje spre prietenii mei, mesaje te tipul urmator:
"De ceva vreme exista un blog nou:

http://desprecartisilectura.blogspot.com/

Contine recomandari de carti, din domenii diverse, care, sper, vor satisface orice preferinte, orice pretentii, orice "buzunare", din punct de vedere al pretului. Cartile pot fi procurate din librarii, clasice sau virtuale. daca dati clic pe titlul oricarei postari, veti putea intra intr-una din asemenea librarii, una virtuala, de unde puteti comanda cartile dorite, cartile preferate, cartile de care aveti nevoie. Cartile le veti primi fie direct acasa (cei din Bucuresti), fie prin posta (cei din provincie).

Incerc sa promovez pe blogul meu principal:
http://scacuncristina.blogspot.com/
o librarie virtuala. Cum o recunoasteti? E bannerul din stanga sus (primul; de fapt... primele trei bannere din stanga sus duc la aceeasi librarie). Pentru a va face o idee despre cartile pe care le puteti comanda (si cumpara!) de acolo, voi face cate o scurta prezentare (pe cat se poate!) la cat mai multe carti din libraria virtuala.
Va astept sa-mi cititi blogul, apoi sa fiti clientii librariei si sa cumparati cat mai multe carti de acolo.
Spor la citit!"




O fi bine? O fi rau? Cine poate sti? Ma incapatanez sa continui, in speranta ca voi reusi sa realizez ceva din toata aceasta "aventura".

4 comentarii:

  1. - http://www.realitatea.net/antonescu-traian-basescu-invrajbeste-jandarmeria-cu-politia-si-spp_750632.html Antonescu stii cati oameni pot fi angajati din cheltuielile ptr. parlamentari si parlament ??? Dumnezeu nu te uita !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi am fost in criza dinainte sa ne dam seama, sau sa se anunte

    RăspundețiȘtergere
  3. Criza a fost declansata artificial de mizeriile guvernarii care nu se mai satura de imbuibare inconstienta ! Romania are si acum resurse de revenire , daca nu se mai gandeste asa primitiv ! http://arhivapcr.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  4. Criza a fost declansata artificial de mizeriile guvernarii care nu se mai satura de imbuibare inconstienta ! Romania are si acum resurse de revenire , daca nu se mai gandeste asa primitiv ! http://arhivapcr.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere