Luati seama..

„Luati seama deci sa umblati cu bagare de seama, nu ca niste neîntelepti, ci ca niste întelepti. Rascumparati vremea, caci zilele sînt rele.” Efeseni 5: 15-16

Faci tot ceea ce îti propui în fiecare zi? Sau simti ca o zi nu-ti ajunge pentru a face toate lucrurile pe care ti le-ai propus?

Dumnezeu ne-a dat fiecaruia dintre noi o anumita masura de timp pe pamîntul acesta. Fiecare zi este un dar de la Dumnezeu si fiecare respiratie pe care o ai, vine tot de la El.

Pentru timpul pe care l-ai primit de la El, Dumnezeu are un plan pe care vrea ca sa-l împlinesti. Pentru a putea raspunde însa acestei chemari, trebuie sa-ti folosesti timpul cu mare întelepciune si sa nu-l irosesti.

Versetul din aceasta zi ne încurajeaza sa umblam cu bagare de seama – cu întelepciune, urmarind un scop si cu mare hotarîre. Este important sa faci lucrul acesta, pentru ca în mijlocul acestei lumi ai doar o singura viata si nu stii cît va fi aceasta de lunga . De aceea, trebuie sa rascumperi ziua si sa traiesti fiecare moment la maxim.

Scriptura ne îndeamna la acest lucru spunîndu-ne: „racumparati vremea” – adica, foloseste timpul pe care l-ai primit spre gloria lui Dumnezeu. Acelasi lucru l-a facut si Domnul Isus – El nu s-a grabit niciodata, ci si-a trait viata avînd un scop, pe care a reusit sa-l împlineasca. El i-a spus Tatalui ca „a venit sa faca voia Sa” si si-a administrat timpul în asa fel încît a împlinit ceea ce Dumnezeu l-a chemat sa faca.

Si noi trebuie sa facem acelasi lucru. Nu-i asa ca ne este mult mai usor sa alergam prin viata, neavînd niciodata timp destul pentru tot ceea ce trebuie sa facem? Cu toate acestea, Dumnezeu ti-a dat nu numai timpul, ci si abilitatea de a face ceea ce El îti cere sa faci. De aceea, alegerea de a te dedica lucrurilor importante este în mîinile tale.

Nu poti trai pentru ieri si nu poti trai pentru mîine – astazi este cea mai importanta zi. De aceea, fa-o sa conteze, traind la maxim fiecare moment!

FA-TI O LISTA CU PRIORITATI PENTRU ZIUA DE AZI SI ÎMAPRTE-TI TIMPUL DUPA ACEASTA LISTA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu