:: Bancul de joi

Titlu*:Bancul de joi
Autor:*:http://simioncristian.wordpress.com/2010/09/16/bancul-de-joi-22/
Poza:
Articol*:Într-un sat evreiesc din Polonia era o singură vacă şi într-o zi a încetat să mai dea lapte. Panicaţi, oamenii au întrebat peste tot şi au aflat că ar putea cumpara o vacă din Moscova cu 2000 ruble sau una din Minsk, cu 1000 ruble. Normal, au ales varianta mai ieftină – o vacă din Minsk . Era o vacă superbă, dădea mult lapte gras şi toată lumea o îndrăgea. Oamenii s-au hotărât să o împerecheze pentru a avea mai multe vaci la fel! Au adus aşadar un taur. Însă, când taurul venea din dreapta să se urce pe vacă, aceasta se muta la stânga. Când taurul venea din stânga, vaca se muta spre dreapta şi tot asa, toata ziua fără nici un rezultat. În final, în disperare de cauză, oamenii s-au dus la Rabbi să-l întrebe ce să facă!

I-au spus povestea:

- Rabbi, am încercat o zi întreagă şi n-am reuşit. Când taurul venea din dreapta, vaca se muta spre stânga iar când taurul venea din stânga, vaca se muta spre dreapta şi tot aşa. Ce să facem?

Rabbi s-a gândit un moment şi a întrebat:

- Aţi cumpărat vaca de la Minsk ?

- Rabbi, eşti fantastic! s-au mirat oamenii. Eşti atât de înţelept! Noi nu ţi-am spus de unde am luat vaca… Cum ţi-ai dat seama?

Trist, Rabbi răspunde:

- Nevastă-mea e tot din Minsk …



Powered by EmailMeForm

2 comentarii: