Idei noi de afaceri: afine cultura

Daca vrei sa-ti deschizi o afacere profitabila in agricultura ai de ales intre o ferma de melci, o ferma de lipitori sau rame, ori productia de ciuperci cultura dar nu in ultimul rand productia de afine cultura.

Productia de afine poate fi foarte profitabila si nu o spun din proprie experienta ci doar din ce am auzit de la un prieten care si-a deschis o afacere de acest gen. El spune ca in primul an de la sadirea afinilor e greu sa faci productie dar in urmatorii doi ani productia a crescut cu cateva tone pe an. mai complicat e cu piata de desfacere care necesita un mijloc de transport modern al marfii prin toata tara pentru ca zona in care si-a deschis afacerea concurenta e mare si piata e complet saturata. Dar asta nu inseamna ca profitul nu e destul de mare incat sa-ti continui productia. Investiti minima pe hectar, zice el e de 3.000 de euro iar in aproximativ 2 ani iti scoti investitia si ai si ceva profit cu conditia sa ai in posesie terenul necesar. daca ar fi sa luam productia per hectar pentru productile enumerate de mine mai sus cea mai profitabila ar fi cea de ciuperci urmata de cea de afine dar productia de ciuperci necesita o mult mai mare investitie decat pentru cea de afini si e mult mai sensibila la boli si daunatori.

Pentru ca detin terenul necesar atat pentru ciuperci cat si pentru afini cred ca voi incerca amndoua productile sa ma conving care e mai profitabila.

2 comentarii:

  1. Acum poti avea propriul magazin Online + Program de Gestiune+Program Contabilitate Toate integrate intr-un singur kit :Balanta Profesional Web: www.gestiune-sql.ro Magazinul Online se livreaza gratuit impreuna cu aplicatia Balanta Profesional Retea, daca alegeti kitul de instalare Balanta Profesional Retea - (Web cu Server) . Aplicatia Web contine o platforma software bazata pe Open Source si include Apache, PostgreSQL si PHP care sunt distribuite sub licenta Apache 2.0 Magazinul online conectat cu programul de gestiune si contabilitate, este simplu, incarcati stocul initial, creeati categorii si articolele, adaugati poze, complectati caracteristicile produselor, adaugati descrierea articolelor, faceti o sincronizare din programul de gestiune si contabilitate cu magazinul online si deja magazinul este populat cu produsele dvs. Preluarea comenzilor se face automat.

    RăspundețiȘtergere
  2. prostii,,,,PIATA SATURATA??/ fals... de asta in Carefour se vand afine cu 100 ron kg. ca e piata saturata? -10 lei suta de gr.afine. Cum ai d-ta productie de afine din al doilea an eu nu pricep deloc ,, abia din anul 4 daca incepi sa strangi ceva. 3000 de euro costa doar arbustii ,,dar instalatiile de irigare? ,,dar pregatirea terenului? rumegus,ingrasamant,gard ,generator (in cazu ca nu ai curent)+ paznic platit,,eheehe,,tot 3000euro? Am uitat sa adaug , doar folia costa in jur de 2000euro,,,ce zici? e mai realist , mai aproape de adevar.

    RăspundețiȘtergere