Îmbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu

Eph 6:11 Îmbracati-va cu toata armatura lui Dumnezeu, ca sa puteti tinea pept împotriva uneltirilor diavolului.

Dumnezeu nu are nevoie ca tu sa-l birui pe diavol azi. Isus a facut deja acest lucru si ti-a dat tie victoria (Coloseni2:15, Romani8:37). Partea ta este sa pui in aplicare acest lucru stand neclintit pe teritoriul tau, care este terenul victoriei. Cu alte cuvinte tu lupti de pe teritoriul victoriei stand acolo neclintit. Tu nu lupti pentru victorie.

In Efeseni6:10-18, pasajul despre lupta spirituala, cuvantul „a lupta” apare doar odata in timp ce „a sta” apare de patru ori. De patru ori Duhul ne spune sa stam neclintiti si totusi multi crestini se concentreaza in a lupta croindu-si drum spre victorie.

Prietene, tu te afli deja pe taramul victoriei, ai deja totul in Cristos (1Corinteni3:21,23), esti deja binecuvantat cu toate binecuvantarile spirituale in Cristos (Efeseni1:3) si diavolul stie asta. De aceea tactica sa este sa te insele si sa te faca sa gandesti ca tu nu ai victoria.

Asa ca atunci cand te ataca spunand „priveste la contul tau atat de subtirel din banca, cum vei plati facturile?”, stai stabil pe teritoriul tau. Declara „Eu nu incerc sa fiu bogat ci sunt bogat. In Cristos eu sunt bogat” nu conteaza cat ai in banca. Tu esti bogat fiindca esti in Cristos. Si pe masura ce nevoile cresc, proviziile vor fi acolo daca tu crezi ca esti bogat.

La fel este si cu vindecarea. Diavolul va incerca sa te atace cu simptome in trupul tau. El va incerca sa puna durere in trupul tau si sa simti slabiciune ici si colo ca sa crezi ca inca esti bolnav. El incearca sa te faca sa crezi ca nu ai vindecarea. Demasca-i minciuna imediat, spunand „nu, nu incerc sa fiu vindecat ci sunt vindecat! Stau pe teritoriul victoriei pe care Isus mi l-a dat!”

Prietene, este o diferenta extraordinara atunci cand lupti din victorie si nu pentru victorie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu