Mostenitori sînt cei ce se fac prin credinta

Rom 4:16 Deaceea mostenitori sînt ceice se fac prin credinta, pentruca sa fie prin har, si pentruca fagaduinta sa fie chezasuita pentru toata samînta lui Avraam: nu numai pentru samînta aceea care este supt Lege, ci si pentru samînta aceea care are credinta lui Avraam, tatal nostru al tuturor,

Harul Lui Dumnezeu este favoarea Lui nemeritata, necastigata si pentru ca este nemeritata, necastigata, toti suntem calificati pentru ea.

Asa cum o parola iti da acces la un anumit program din computer, credinta iti da accesul la harul, darul nemeritat, al Lui Dumnezeu. Credinta nu are nimic de-a face cu ceea ce faci sau poti face. Credinta inseamna pur si simplu a crede si a declara ce face si ce e facut Dumnezeu pentru tine.

Atunci cand crezi ca favoarea Lui Dumnezeu este peste tine datorita lucrarii terminate a Lui Isus Cristos de la cruce, promisiunile Sale de belsug, vindecare si restaurare, devin sigure pentru tine. Ele nu sunt doar pentru evrei ci si pentru tine si pentru mine fiindca avem credinta lui Avraam.

Ruth a vost o vaduva dintre neamuri care si-a pus credinta in harul Lui Dumnezeu. Ea a crezut si a declarat ca favoarea Lui Dumnezeu o va conduce in campul potrivit unde sa culeaga, unde va gasi favoare in ochii stapanului (Ruth2:2). Fiindca depindea de favoarea nemeritata a Lui Dumnezeu, El nu numai ca a trimis-o in campul bogatului Boaz, ci si in genealogia Lui Isus (Matei1:5).

Credinta lui Ruth in favoarea Lui Dumnezeu, i-a deschis inainte o noua lume, a ajuns de la saracie la bogatie, de la vaduvie la casatorie si de la o femeie fara copii, la una cu o familie completa. A devenit de asemenea o membra respectata a comunitatii (Ruth4:13-15).

Daca Ruth, o femeie dintre neamuri, care a trait sub vechiul legamant, s-a bucurat de favoarea Lui Dumnezeu, cu cat mai mult ne vom bucura noi, cei care suntem sub noul legamant al harului, de binecuvantarile pe care favoarea nemeritata a Lui Dumnezeu le aduce. De fapt, fiindca Dumnezeu ne vede pe noi azi in Preaiubitul Sau, noi ne bucuram de aceeasi favoare pe care o are El(Efeseni1:3-6).

Prietene, atunci cand crezi ca ai aceeasi favoare pe care o are si Isus, o noua lume ti se deschide in fata ochilor – o lume in care toate promisiunile Lui Dumnezeu sunt „da” si „amin” in Cristos!(2Corinteni1:20)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu