:: Eu am ales Romania!

Titlu*:Eu am ales Romania!
Autor:*:http://simioncristian.wordpress.com/2010/09/13/eu-am-ales-romania/
Poza:romania-gradina-maicii-domnului.jpg
Articol*:O dată cu trecerea timpului observ că mulţi dintre cunoscuţi au plecat în alte ţări. Motivele pe care le aud până la saturaţie sunt strict economice. Toţi au plecat pentru a atinge confortul financiar. Stau şi mă întreb: eu de ce am ales să trăiesc în România?În ziua de azi aproape oricine are alternativa de a pleca din ţară. Este foarte bine că avem această opţiune şi că o putem face dar eu am ales să raman chiar dacă am avut oferte serioase din afară. Am ales să trăiesc în România pentru că dintotdeauna am muncit şi am învăţat ca mâine trebuie să fac lucrurile mai bine decât azi, pentru că insist cu încăpăţânare să nu fac compromisuri care mă compromit, pentru că am şi îmi construiesc în fiecare zi amintiri alături de oameni dragi, pentru că am! în jurul meu oameni cărora le pasă de mine, pentru că eu cred cu tărie că orice competenţă e valoroasă oriunde, chiar si aici, pentru că am şi apreciez simţul umorului, pentru că am cu cine să plâng fără scuze şi explicaţii, pentru că vreau să trăiesc în devenirea mea decât să-mi fie dor de cele enumerate mai sus. În mod firesc, sunt nenumărate alte lucruri care mă deranjează şi nu-mi plac, ele există peste tot în lume, chiar dacă sunt altfel sau sub alte forme. Am ales să trăiesc în România pentru că pot, chiar dacă preţul plătit pentru toate astea este usturător de mare!



Powered by EmailMeForm

6 comentarii:

  1. Nu mai fii asa de curios, sa nu ai surprize. Daca ma intrebi pe mine eu daca asi mai fi tinara si sanatoasa m-as face globtroter, cu toate riscurile posoibile, as face reclama favorabila tarii mele si in acelas timp as colinda toata lumea pentru satisfacerea curiozitatii mele. As impusca 2 iepuri dintr-un foc. Dar ce pacat ca nu mai sint tinara si sanatoasa( ca prea frumoasa nu am fost niciodata). Te satisface raspunsul meu absolut sincer?
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca Romania are nevoie de oameni puternici si increzatori ,nu de cine nu poate sustine tara .Sincer si eu sunt la fel de lasa ca toti ceilalti.Vreau sa imi termin toate studile si sa plec din tara ,dar imi sustin tara deocamdata si sper ac situatia se va imbunatati.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu acum imi slujesc tara, cit de mult pot, dar nu este suficient.Dar atit pot eu, chiar cu pretul libertatii. Nu imi reprosez nimic, decit ca nu pot mai mult.
    Cu bine,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uitat sa si raspund...:)
    Desi presiunile exercitate de cei din jurul meu au fost si sunt destul de mari, motivele mai mult sau mai putin intemeiate, eu nu pot sa plec de aici... mai bine zis, nu vreau! Tin cu dintii de tara asta, pentru ca... o iubesc enorm, asa cum este ea! Pur si simplu!

    RăspundețiȘtergere