Miss World 2013

Miss World 2013: Bikini INTERZISI si proteste ale radicalilor musulmani. Concurentele pazite de sute de politisti

autor: FrontPress 10.09.2013

Indonesia Miss World ProtestConcursul Miss World 2013, care a început în Indonezia, nu cuprinde şi tradiţionala defilare în bikini, din cauza ostilităţii manifestate de musulmanii radicali din această ţară. Proba costumelor de baie a fost inlocuită cu una a costumelor tradiţionale indoneziene.
De altfel, din cauza manifestărilor organizatorii au anunţat încă din luna iunie că la Miss World 2013 a fost anulată defilarea în bikini, însă măsura nu a fost de ajuns pentru a calma spiritele. Drept urmare, competiţia a fost mutată pe insula indoneziană Bali, deşi iniţial s-a stabilit să se desfăşoare la Jakarta.
Potrivit L’ Express, citat de Mediafax, în timp ce concurentele participau duminică la proba de dans, aproximativ 100 de poliţişti patrulau în jurul complexului din sudul insulei Bali unde a avut loc ceremonia de deschidere a competiţiei, pentru a a sigura sercuritatea concurentelor. De altfel fiecare locaţie care are legătură cu Miss World 2013 este monitorizată de sute de oameni ai legii.
Pe parcursul ultimei săptămâni, mii de musulmani radicali au manifestat pe întregul teritoriu indonezian pentru a denunţa concursul Miss World, pe care îl consideră “o manifestare plină de porcării şi de pornografie”, arzând în public portretele organizatorilor. Musulmani moderaţi, anumiţi miniştri, reprezentanţi ai clerului musulman şi organizaţii care militează pentru drepturile omului au protestat şi ei faţă de organizarea acestui concurs.
În iunie, organizatorii au fost constrânşi să anunţe că nu va exista o probă a costumelor de baie în ediţia din 2013 a competiţiei din Indonezia. Cele 137 de concurente de la Miss World vor fi obligate să înlocuiască costumele de baie cu un port tradiţional, sarongul indonezian, a anunţat Julia Morley, preşedintele Miss World, confirmând o decizie luată anul trecut, când Indonezia a acceptat să organizeze competiţia.
Decizia nu a fost însă suficientă pentru a opri protestele, iar, sâmbătă, guvernul indonezian a cedat în faţa presiunilor şi a hotărât să deplaseze finala competiţiei, care va avea loc pe 28 septembrie, în Bali, o insulă indoneziană cu populaţie majoritar hindusă. Iniţial, finala era prevăzută a avea loc la Jakarta, însă musulmanii radicali au ameninţat că vor manifesta în număr mare.
Majoritatea celor 240 de milioane de indonezieni practică un islam moderat. Locuitorii de pe insula hindusă Bali, destinaţie turistică extrem de apreciată, sunt obişnuiţi cu miile de turişti străini care se plimbă în fiecare an pe plajele sale, de multe ori în ţinute sumare.
În 2012, Miss World a fost desemnată Yu Wenxia, reprezentanta Chinei. De Silvana Chiujdea - Evenimentul Zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu