Rotary Club


Liderii Clubului Rotary din Romania si Republica Moldova se intrunesc la Timisoara

autor: FrontPress 01.03.2013
rotaryPeste 200 de membri ai Cluburilor Rotary din România şi Republica Moldova vin la Timişoara. De vineri până duminică, Hotel Timişoara va fi gazda Seminarului de Instruire a Echipei de Conducere a Districtului Rotary 2241 – România şi Republica Moldova (pentru 2013-2014) şi a preşedinţilor aleşi pentru cele 108 cluburi componente.
Rotarienii din cele două ţări vor asista la prezentări de profil, vor face schimburi de idei şi vor agrea normele comune de implicare în viaţa comunităţii, după modelul universal al cluburilor de servicii sociale, informează portalul de ştiri De Banat. Evenimentul va fi deschis sâmbătă, 2 martie, de actualul preşedinte al Districtului Rotary 2241, Radu Popescu, şi de preşedintele ales pentru perioada 1 iulie 2013 – 1 iulie 2014, Marian Mocan.
Printre membrii clubului din Timişoara se numărăr ziarişti locali, oameni de cultură, afacerişti şi politicieni.
Rotary International este o organizaţie fondată în 1905, la Chicago, de avocatul francmason Paul P. Harris. Astăzi este compusă din peste 33.000 de cluburi, în mai mult de 200 de ţări şi arii geografice. Cei peste 1,2 milioane de membri formează o reţea globală de lideri de comunităţi, de profesiuni sau de afaceri. În primavara anului 1929, la Bucureşti a luat fiinţă primul Club Rotary din România. Organizaţia a fost interzisă în 1940 deoarece era acuzată că are legături cu Masoneria, o grupare ocultă şi secretă, condamnată de Biserica Ortodoxă Română. S-a reînfiinţat în România după evenimentele din 1989. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu