Interviu


Interviu cu purtatorul de cuvant al NATIONALISTILOR greci

autor: Second 08.03.2013
h.kasidiaris__articleSe poate afirma cu certitudine faptul ca nationalistii greci sunt un exemplu demn de urmat pentru celelalte organizatii radicale de pe batranul continent, in aceasta perioada tulbure din punct de vedere identitar si economic. In iunie 2012, partidul radical Zorii Aurii a zguduit sistemul politic din Grecia, obţinand la alegerile parlamentare 7 la suta din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, dupa unele surse, ajungand in prezent la procentul de 14 la suta din preferintele grecilor.
In cele ce urmeaza FrontPress.ro va ofera in exclusivitate in limba romana cel mai recent interviu realizat cu purtatorul de cuvant al partidului nationalist Zorii Aurii, Ilias Kasidiaris. Interviul a fost realizat de revista nationalista Etnikismos.net
Cum va simtiti dupa ce ati fost achitat de acuzatiile penale ce vi s-au adus?
Am spus de la inceput ca eu sunt nevinovat. Cu toate acestea, canalele de televiziune m-au prezentat luni de zile ca fiind hot, huligan si criminal. S-a dovedit ca adevarul si morala sunt de partea mea, asta este umilinta suprema pentru ei. Minciunile celor de la Syriza si ale jurnalistilor, ca de altfel toate atacurile murdare, vor fi combatute permanent de Zorii Aurii.
Despre acest caz al tau au existat comentarii ironice venite din partea lui Dourou(parlamentar din partea partidului Syriza)  si  a inceput un episod celebru pe canalul ANT 1.  De fapt, saptamana viitoare incepe urmarirea penala impotriva ta.
Ei asa cred, ca odata cu aceasta ridicola represiune la care ma supun, Zorii Aurii vor ceda.  In episodul de la ANT 1  sunt acuzat de “tentativa la vatamare corporala grava”. Bine ca nu m-au acuzat de tentativa de omor… Desigur, toate acestea nu sunt altceva decat joaca de-a procurorul facuta de jurnalisti.
Masele sunt tot mai atrase de partidul Zorii Aurii.
Masele s-au orientat pana acum doar spre stanga sau dreapta, adica spre dusmanii nostri, Noua Democratie si Syriza. Insa Zorii Aurii creste. Sistemul tremura de frica de a recunoaste cat de sus a ajuns partidul nostru.
Multi spun ca in urmatoarele alegeri Zorii Aurii va fi al doilea partid…
Sigur, acest lucru a fost afirmat si de directorul programului ERT. Acesta a spus ca Zorii Aurii este deja pe locul doi in doua sondaje distincte. Urmatoarele alegeri vor fi, probabil, prea tarzii. Suntem, totusi, in asteptarea alegerilor municipale, caci ramane de vazut daca ne aflam pe al doilea loc, sau chiar mai sus.
Care ar trebui sa fie prima decizie a unui guvern nationalist in viitor?
Denuntarea memorandumului privind legea referendumului. Realizarea unui audit al datoriei publice si refuzul ferm de a plati datoriile ilegale. Declansarea forajelor pentru extractia de petrol si gaze naturale. Deportarea tuturor imigrantilor ilegali si luarea unor masuri dure impotriva criminalitatii. Deschiderea tuturor conturilor bancare ale ministrilor, deputatilor si a marilor afaceristi. Inchisoare grea pentru cei ce au deturnat banii publici si confiscarea averilor acestora.
Ai timp liber, si daca da, cu ce te ocupi?
Nu am aproape de loc timp liber. Pentru a aduce partidul la nivelul la care este si pentru a atrange sustinerea unui numar atat de mare de greci, este nevoie de o munca foarte grea, de lupta si de efort constant, zi de zi.Viata zilnica o petrec intre birourile centrale ale partidului, prin deplasari frecvente in organizatiile locale si prin participarea la sedintele parlamentare. Putinul timp liber pe care il am, il dedic exercitiilor si antrenamentelor fizice.
Un mesaj pentru cititorii nostri nationalisti?
Persecutiile impotriva noastra continua, ne aflam in transeele si noroiul razboiului, atacurile teroriste ale stangii continua, insa toate astea nu ne opresc. Ceea ce am spus de multe ori, am demonstrat in practica. Siteul vostru, siteul partidului nostru si blogurile patriotice nu au nevoie de cititori. Este nevoie de oameni care sa gandeasca si sa puna in practica ideile si cunostinele de lupta. Impreuna, vom continua lupta pentru o Grecie mare si libera! Traducere si adaptare FrontPress.ro dupa Etnikismos.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu