Impotriva lui Victor Ponta


Nationalistii unguri vor protesta impotriva lui Victor Ponta la Budapesta

autor: FrontPress 05.03.2013
jobbikNaţionaliştii maghiari de la partidul Jobbik, a treia forţă politică din Parlamentul ungar, vor organiza o manifestaţie de protest în timpul vizitei premierului Victor Ponta la Budapesta, planificată pentru ziua de sâmbătă. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele formaţiunii, Elod Novak.
În cadrul unei conferinţe de presă, Elad Novak a declarat că este o ruşine faptul că Partidul Socialist Ungar l-a invitat pe premierul României, informează agenţia de presă Rador.
Vicepreşedintele Jobbik a afirmat că Victor Ponta este un antimaghiar şovin şi a adăugat că, prin invitarea premierului român la o manifestare care va avea loc cu o zi înainte de protestul pro-autonomie de la Târgu Mureş, PSU a trădat cauza autodeterminării secuilor.
Rongyos2009NovakElod Novak a criticat şi faptul că Forumul Solidarităţii Civice din Ungaria şi-a contramandat manifestaţia de protest planificată pentru ziua de sâmbătă. În opinia Jobbik, este evident că organizatorii marşului păcii şi-au contramandat acţiunea la ordinul premierului Viktor Orban, care a trădat din nou interesele maghiarilor.
Vicepreşedintele Jobbil a mai precizat că partidul său va organiza sâmbătă un marş de protest în jurul Arenei Sporturilor “Papp Laszla” din Budapesta, locul desfăşurării conferinţei naţionale a Partidului Socialist Ungar.
Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro
 autosmatrica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu