Hitler


Peste 40 la suta dintre austrieci considera ca “Hitler nu a fost chiar asa de rau”

autor: FrontPress 11.03.2013
anschlussPuţin peste 42 de procente dintre austrieci consideră că fostul cancelar german, Adolf Hitler, “nu a fost chiar aşa de rău şi regimul său nu a avut doar aspecte negative”, conform rezultatelor unui sondaj de opinie realitzat de Linz Market Institute, pe un eşantion reprezentativ de 502 persoane. Acesta a fost efectuat înainte de aniversarea a 75 de ani de la unirea Austriei cu Cel de al Treilea Reich, cunoscută sub denumirea de Anschluss.
Alte 57 de procente dintre respondenţi consideră că “nu există nimic pozitiv în legătură cu regimul hitlerist”. Totuşi, 61 la sută dintre austrieci susţin că ţara are nevoie de “un lider puternic”, procent în creştere faţă de 2008, când doar o cincime din populaţie credea acest lucru, scrie ziarul Der Standard.
Sondajul de opinie a mai relevat faptul că 54 la sută dintre cei chestionaţi, majoritatea tineri şi cu educaţie superioară, cred că dacă nu ar exista legislaţia actuală care interzice partidele “neo-naziste”, acestea ar avea succese însemnate în alegeri.
În 12 martie 1938 armata germană a intrat în Austria, soldaţii şi ofiţerii fiind întâmpinaţi de populaţie cu entuziasm. Conform rezultatelor sondajului, 53 la sută dintre austrieci cred că unirea celor două state a fost o chestiune voluntară, în timp ce 46 de procente cred că austriecii au fost victima unei agresiuni. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu