Investitie de 100 mil. euro intr-un parc fotovoltaic la Arad

O investitie de 100 de milioane de euro intr-un parc fotovoltaic este aproape de finalizare la Sebis (Arad), unde pe 200 de hectare de teren sunt montate 317.000 de panouri cu o putere totala de 65 MW, care ar acoperi necesarul pentru 100.000 de locuitori, la proiect lucrand 700 de oameni.








Reprezentantii investitorilor si primarul orasului Sebis au declarat ca acest parc fotovoltaic va fi cel mai mare din Romania si unul dintre cele mai mari din Europa, scrie Mediafax.

 Investitia apartine companiei spaniole Promocion Inversolar 65, care a alocat un buget de 100 de milioane de euro pentru trei proiecte energetice derulate in Sebis, pe o suprafata totala de aproape 200 de hectare.

 Potrivit directorului economic al companiei spaniole, Jose Maria Abuli, primele doua proiecte vizeaza o suprafata totala de 44 de hectare, fiind instalate deja 72.000 de panouri fotovoltaice, cu o putere totala de 15 MW.

 Aceste proiecte vor fi finalizare in martie-aprilie, cand vor incepe lucrarile pe alte 150 de hectare, pe care vor fi montate 245.000 de panouri, cu o putere nominala de peste 50 MW.

 "Energia produsa in acest parc ar asigura necesarul pentru 100.000 de locuitori. Avem semnate deja contractele de conectare la reteaua nationala de energie electrica, productia urmand sa fie vanduta pe piata libera", a adaugat directorul tehnic al proiectului, Dragos Baghiu.

Sursa: Wall-Street.ro

4 comentarii:

  1. foarte tare...cred ca in curand vom avea mult mai multe parcuri de acest gen

    RăspundețiȘtergere
  2. Este extraordinar! De incurajat! http://www.e-chimicale.ro/sulfat-de-cupru/sulfat-de-cupru-25kg

    RăspundețiȘtergere
  3. Its like you learn my thoughts! You seem to know so much
    about this, like you wrote the e-book in it or something.
    I feel that you simply can do with some p.
    c. to force the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog.

    An excellent read. I will certainly be back.


    Also visit my web page; electrician katy

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit ca se mai construieste un astfel de parc insa mai mare cu o putere de 65 MW, finantat de chinezi.

    RăspundețiȘtergere