Fotbalist grec


Fotbalist grec scos din competitiile internationale pentru un “salut nazist” (VIDEO)

autor: FrontPress 18.03.2013
1Giorgos Katidis, un fotbalist grec în vârstă de 20 de ani, a salutat sâmbătă cu braţul drept întins spre cer după ce a înscris golul care a adus victoria clubului AEK Atena în meciul disputat contra celor de la Veria. Gestul mijlocaşului nu a rămas fără consecinţe, fiind interpretat de oficialii Federaţiei de Fotbal drept un “salut nazist”. Astfel sportivului i s-a revocat dreptul de a mai juca pentru echipa naţională în competiţiile internaţionale, Katidis fiind şi căpitanul echipei de tineret.
“Gestul jucătorului de a saluta suporterii într-o manieră nazistă constituie o provocare serioasă, o insultă adresată victimelor barbariei naziste şi răneşte caracterul pacifist şi umanist al fotbalului”, susţine Federaţia de Fotbal din Grecia printr-un comunicat de presă.
Iniţial fotbalistul a declarat că a arătat doar spre un prieten din tribune, apoi s-a scuzat afirmând că nu a cunoscut însemnătatea salutului cu braţul drept întins. Acesta şi-a cerut şi scuze oficiale, la cererea conducerii clubului unde activează, spunând că se simte îngrozitor pentru “actul stupid”. “Nu pot întoarce timpul, dar pot să spun că nu sunt fascist sau neo-nazist. Am un frate vitreg din Puerto Rico”, a mai declarat jucătorul. Sursa: FrontPress.ro
423

2 comentarii: