Spaima


Rusul care baga spaima in americani

autor: FrontPress 10.03.2013
unchiul samSe numeste Dmitry Orlov, este inginer, s-a nascut in Rusia in 1962, a emigrat in SUA la 12 ani si a revenit periodic in Rusia in perioada de sfarsit a URSS-ului. Inca din anii 2005-2006 scrie articole in care compara inevitabilul colaps al SUA cu cel al URSS-ului pe baza urmatoarelor argumente:
- scaderea drastica a productiei de petrol (peak-oil) [1] care va duce la explozia pretului combustibililor si prin urmare prabusirea nivelului de trai;
- deficitul balantei externe: cresterea invers proportionala a importurilor comparativ cu exporturile;
- buget militar supraumflat: cheltuieli aiuristice pompate in buzunarele complexului mililtar;
- datorie externa subreda si fara nici o sansa de a fi platita; [2]
Mai intai de toate, Orlov sustine cu fermitate ca SUA nu au cale de intors. Calea actuala a consumului nesabuit, a dezvoltarii continue fara limite nu poate continua. Gresala principala pe care o face SUA in lupta cu criza este tocmai incercarea “repornirii motoarelor”. Singura repornire utila ar fi una sustenabila in care oamenii sa duca un trai demn dar minimal, fara exagerarile ante-criza [3]. Deci, Orlov nu da nici o sansa oricarei reveniri, colapsul este inevitabil, se desfasoara. Punctul culminant va lovi insa mai tarziu, asa cum o furtuna are mai multe etape pana la cea mai intensa desfasurare a atacului ei asupra natiunii.
Printre sfaturile pe care Orlov le da americanilor este si acela de a incerca sa devina mai sociabili, sa isi cunoasca vecinii, sa caute aranjamente si intelegeri cu ei care sa le permita impartirea si folosirea in comun a unor bunuri (de exemplu masina [3]). Ca si multi alti “doomeri”, Orlov recomanda economisirea de aur pentru cei care au bani multi [4] iar pentru cei care se pricep la a face orice lucru util pentru altii (croitorie, fierarie, etc) propunerea lui se rezuma la echipamente bune si rezistente cu care sa poata munci in viitor cand banii vor disparea si trocul le va lua locul; caci Orlov e de parere ca banii in forma actuala vor disparea indubitabil. O alta mare problema a americanilor pe care o vede Orlov este ce vor face cu militarii care se vor intoarce acasa din razboaie de peste mari si nu vor mai avea de lucru. Similar si cu puscariasii care nu mai au loc in puscarii, SUA fiind tara cu cel mai mare numar de puscariasi pe cap de locuitor iar unele state nemaiavand locuri pentru ei in puscarie au inceput sa ii elibereze. Militarii toata viata lor au lucrat cu armele si nu sunt obisnuiti sa stea, chiar daca vor avea de mancare. Vor apare astfel revolte, incidente, lupte etc
Una peste alta, americanii nu sunt deloc pregatiti de colaps, mai ales comparativ cu rusii. Rusii stateau trei generatii intr-un apartament si cand a venit criza, bunicii stateau cu copii iar adultii mergeau sa rezolve problemele, sa caute de mancare, ba chiar mergeau si la munca desi nu erau platiti.
Ce va insemna insa prabusirea americii pentru celelalte tari? Orlov nu vorbeste prea mult, doar explica ca daca pana acum aceste tari au fost dependente intr-un fel sau altul de capitala imperiului, cand aceasta va pica, toate celelalte tari vor avea de suferit intr-o masura poate si mai mare deoarece nu doar ca tot sistemul financiar si economic mondial va ingheta, dar prin aceasta prabusire, provinciile vor ramane suspendate in aer, cu sisteme politice depasite si uzate si ce va rezulta vor fi revolte si revolutii, miscari sociale menite sa produca schimbari radicale care vor rupe total legatura cu Imperiul si se vor departa nu doar economic si geopolitic de acesta, dar chiar si cultural si aspirational. De Gigel Chiazna
NOTE:
[1] paradoxal unii comentatori considera ca unul dintre argumentele prabusirii URSS tocmai scaderea pretului la petrol care le-a taiat veniturile cu care puteau sa continue sa importe grau si alte alimente necesare hranirii populatiei si mentinerii unui nivel de trai care sa nu creeze probleme status-quo-ului;
[2] aceiasi comentatori de la [1] evalueaza necesarul URSS-ului apriori autodizolvarii ca fiind la 100 mld de dolari; in fata foametei, URSS a fost refuzata de finantele occidentale, indiferent de garantiile oferite;
[3] evident Orlov este un idealist, americanii nu au fost in stare sa treaca de la camionul Ford la economicul Spark dar sa mai si traiasca “sustenabil”
[4] rusii au o obsesie cu aurul: Rusia este unul dintre cumparatorii cei mai avizi de aur din ultima decada, Putin declarand ca aurul este singura aparare a Rusiei in fata razboiului valutar pornit de americani;

2 comentarii:

  1. Inainte ca rusul acesta sa declare despre venirea colapsului american au fost multi altii care l-au prevestit. Nu este el primul care vine acum cu o noutate. Are el un scop ascuns de iese acum in fata sa spuna ce a spus, ceea ce de fapt au spus-o si altii inaintea lui.
    De foarte multi ani se vorbeste despre inlocuirea banilor cu microcipurile. Un microcip are dimensiunea unui bob de orez, care va fi introdus sub pielea omului pe mana dreapta sau pe frunte.(loc specificat unde temperatura este constanta, necesara pentru functionarea microcipului). Acest microcip tine loc de cardul de bani si va fi obligat tot omul sa-l poarte. Se va scana locul de pe mana sau frunte oriunde vei avea nevoie sa cumperi sau sa vinzi ceva. Banii vor disparea. Microcipul va tinea loc si de carte de identitate, cnp, sau adresa, chiar va avea rol de a te monitoriza oriunde vei fi. Oricine nu-l va primi va trece drept impotrivitor al statului si va fi considerat rau facator pana la terorist.
    Inainte sa apara acest microcip s-a testat pe animale. Scoaterea lui de sub tegument va duce la o boala canceroasa si te vei "curata" in max. 3 luni. Dar mai inainte sa apara el se va lansa pe piata de obste un card ce contine : numele\ prenumele, tara, religia(care va fi pe culori aratata). Acesta vine inaintea microcipului ca se ne obisnuiasca cu sistemul de control al omenirii.
    Ce va spun va spun din surse sigure. Un prieten lucrand pentru Google intr-o tara europeana a avut acces si a vazut una din fabricile unde era fabricat acest card. Explicatia a fost: este pentru toata Europa si nu numai!
    Oricum ne asteapta vremuri rele, tulburi, cu lideri smecheri nu destepti ce vor avea intotdeauna o explicatie "plauzibila" sa ne lamureasca pentru orice aparitie dubioasa care va fi obligatorie, pentru ca fiecare suflet omenesc sa o accepte.
    In fond se pregateste calea lui anticrist. Intai se pregateste sistemul si in urma va veni si persoana.
    Biblia de mult a vorbit de toate acestea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru comentariu. O seara memorabila, Odorica

    RăspundețiȘtergere